torstai 24. tammikuuta 2008

Käenpoikana

Kylmä ui ytimiin illalla Hakiksessa kolmosta vartoillessa. Tai siis pukeutuminen oli puutteellinen. Kotiin päästyä iski hytinä: lämpö alkoi taas nousta.

Laina-ajatuksilla siis.

Päästökaupasta en mitään ymmärrä, mutta tuo Väärien ajatusten katalogin vihervasemmistolainen logiikka ja kasvottoman kohtaaminen.

Ideologisessa diskurssissa vihollinen on lähes poikkeuksetta jokin hämärä, yksilöimätön taho: tyypillisessä kirjoittelussa vilisevät pahiksina yhtenään sellaiset geneeriset termit kuten ylikansallinen pääoma, suuryritykset, herrat, tehotuotanto, patriarkaatti, porvarit, uuslibertaristiset ja neokonservatiiviset piirit, taantumukselliset voimat, jne.


Ja sitten taas:

Toisaalta vasemmistolaisessa diskurssissa on tyypillisiä uhriryhmiä, esim: vähemmistöt, homot, naiset, lapset, taiteilijat, maahanmuuttajat, köyhät, prekariaatti. Nämä ryhmät ja niihin kuuluvat henkilöt ovat lähtökohtaisesti uhreja ja viattomia, ja jos olisivat sattumalta saattaneet lavealle tielle langetakin niin syy löytyy välttämättömyyden pakosta johon jokin kasvoton paha taho on heidät ajanut.

Kemppinen lupaa avata tekijänoikeusaihetta. Odotan.

Ei kommentteja: