maanantai 5. tammikuuta 2009

Juna on kallis mutta nopea

Cumuluksen aamiaisella riisipuuroa ja mehukeittoa. Etelä-Saimaa ja HS. Joukko vankkoja miehiä Moskovan Dynamo -verkkareissaan.

Parempia kuvia kuin eilen muttei paljon. Lounaaksi lihapasteija, karjalanpiirakka ja kahvi. Päivälliseksi samoin.

Valmentaja kultamitali kaulassaan yritti puhua pressissä pitkään, mutta aliarvioi pelaajiensa sinnikkyyden. Kiljuva keltainen lauma rynni esiin ja raahasi saaliinsa suihkuun.

Tyhjenevä halli, laahautuvien jätesäkkien ääni. Ehdin vielä siirtää kuvat ja naputella tilastot. Torjuin ystävällisen kyytitarjouksen ja uskoin löytäväni aseman kävellen. Luminen talvi-ilta, mahtava kuivan pakkasen tuoksu. Messukatu yli Armilan, Savonkatu, Kauppakatu: sitten iltayössä loistikin jo Matkakeskus.

Asemalle saapuva IC humisi yhtäkkiä ohi vain puolen metrin päässä, onneksi radan suuntaan viettävä luminen laituri ei ollut jäässä.

Toimisto auki PC-paikalle ja dataa maailmalle. Enemmän ja vähemmän odotellen, HDSPA ja EDGE ja GPRS ja UMTS ja mikä kirjainsarja milloinkin vallitsevana.

Helsingissä leijasi muutaman hiutaleen muttei edes maata valkoiseksi. 3002 ja Made in USSR, luki letkan perille vetäneen novotsherkasskilaisen kyljessä.

Kani irtautui Eduskuntatalon lisärakennuksen seinästä ja loikki edelläni Arkadiankatua länteen, aina välillä pysähtyen ja kuunnellen. Muurin päätyttyä se loikkasi puskaan ja jatkoi kolmen lajitoverin kanssa ratakuilun suuntaan.

Kotona kone auki ja juttuihin vielä muutama kuva.

Ei kommentteja: