maanantai 21. maaliskuuta 2011

TV:n äärellä

Täällä ei ole kuin aseettomia ihmisiä, kiihtyneet aseistautuneet miehet kertoivat uutisissa. Seuraavassa kuvassa heiluteltiin lippuja ja ammuttiin sarjoja ilmaan.

Uutisfilmeissä Lähi-idästä kuuluu aina ampua kiivaasti ilmaan, joten ammushuolto lienee kunnossa. Meille jaksoi yliluutnantti Juurtti tähdentää a-tarvikkeiden säästämisen tärkeyttä. On maamme köyhä ja siksi jää.

Tiedonsaanti Libyasta on vaikeaa, mutta tuntuu myös, että toimittajilta jää joitain kysymyksiä kysymättä.

Ensimmäisenä iskuyönä Libyaan ammuttiin muun amitsuunin lisäksi kuulemma yli 110 risteilyohjusta, mutta siviiliuhreja ei tullut. Hämmästyttävää tarkkuutta.

YK on ilmeisesti päättänyt lentokiellosta, mutta en ole tarkemmin perehtynyt sisältöön. Diktaattorin joukot eivät kuulemma ole olleet päiviin ilmassa, mutta ja joten tarvitseeko silloin tuhota tukikohdatkin?

Mutta tämä nyt on tätä. Tursake sohvallaan ihmettelee ruudussa näkyvien venäläisten miehistönkuljetusajoneuvojen renkaita Afganistanissa, kirjoitti Matti Mäkelä.

1 kommentti:

jeejee kirjoitti...

Diplomaattipuheissa on helppo ihmetellä kun sotakoneen käyttö ei olekkaan nättiä lentelyä taivaalla vaan kuolemaa ja hävitystä.

Samalla voi päivitellä Gaddafille uskollisten joukkojen strategiaa. Sen sijaan että ottaisivat kiltisti kuritusta vastaan, niin pyrkivätkin kiinni vastustajiinsa (ja siviileihin) jotta pääsisivät turvaan ilmaiskuilta.

Toimittajilta tuntuu jäävän paljonkin asioita selvittämättä. Esimerkiksi mitä porukaa hallituksen palkkasotilaat ovat. Lehdissä puhutaan "afrikkalaisista palkkasotilaista", mutta kuvissa on näkynyt jotain vangittuja pakkovärvättyjä siirtotyöläisiä.