maanantai 15. kesäkuuta 2015

Puiden siimeksessä


Väittävät luonnossa liikkumisen tekevän ihmiselle hyvää, ja ainakin tunnin vaeltelu Keskuspuiston ulkoiluteillä tuki teoriaa.

Vihreys, tuoksut.

Linnutkin lauloivat, mutta joutuivat taipumaan kompromissiin kun Anna-Liisa Haavikko haastatteli Julkisen sanan podcastissa journalistiikan emeritusprofessori Raimo Salokangasta.

Ei mitään isoja juttuja, mutta yksittäisiä huomioita. Elämäni ainoat pääsykokeet ovat olleet oppikouluun, muisti professori. Kuinka paljon kilpaillumpi on nykysuomalainen elämä? Se oli hyvin tiivistetty, että journalistin työtä on mahdollisimman ymmärrettävästi välittää toisille tosina pitämiään asioita. Toimittajien ja tutkijoiden vertailu. Edelliset kiirehtivät vetämään mutkia suoriksi ja jopa julkaisemaan asioita, jotka eivät välttämättä olekaan ihan niin. Ja vielä yllättävyys, ettei journalistiikan professori koskaan innostunut sosiaalisesta mediasta.

Juniori löytyi Lehtarin kentältä, jonka laidalla sopi kuunnella lintuja ja tuulen suhinaa puissa ja kuvata käpy. Kotiin käveltäessä väisteltiin jalkakäytävillä kiitäviä pyöräilijöitä.

Ei kommentteja: