sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Merkittäviä suomalaisia valokuvia?

Time on listannut sata vaikuttavinta valokuvaa, ja alan ammattilainen Peter Forsgård innostui blogimerkinnässään kysymään, mitkä olisivat sata vaikuttavinta suomalaista valokuvaa.

Kiehtova aihe.

Ja erikseen kiintoisa kysymys on, millaisen prosessin kautta kuva "ikonisoituu"?

Ja entä jos ottaa mukaan kuvat, jotka eivät ole perinteisiä valokuvia? Pysäytyskuva dokumentti- tai näytelmäelokuvasta, maalaus tai muu taideteos?

Twitter-keskustelu johti avoimeen dokumenttiin, johon saa lisäillä ehdotuksiaan.

Vaikeampaa kuin odotin. Mieleen nousee teemoja, historiallisia tapahtumia, kuvasarjoja ja tärkeitä henkilöitä mutta merkillisen vähän yksittäisiä valotuksia.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

minulle tulee nyt mieleen yksi kuva joka vaikutti minuun 80-luvun ja 90-luvun taitteessa kovasti. se oli kuva silloisesta nokian johtajasta, kari kairamosta. jonkin aikaa kuvan ottamisen jälkeen kairamo teki itsemurhan, ja jätti jälkeensä viestin, jossa oli vain yksi sana: sairas.

kuva oli noina aikoina melkoisen ikoninen. yritin nyt etsiä tietoja kuvaajasta, mutta en löytänyt yhtikäs mitään. peräti kummallista.

meri

Mika kirjoitti...

Kyllä vain, vaikken itsekään nyt onnistunut löytämään kuvaa mistään. Tai siis verkosta, enkä Kairamosta kertovaa kirjaani, joka on näissä hyllyissä jossain.