lauantai 30. toukokuuta 2009

Bussikaista ja musta kana

Runskilla kerrankin pyöräilijä, joka ajoi ajoradalla eikä jalkakäytävällä, mutta juuri silloin soi takanaan töötti. Linjan 14 bussikuski pysäytti Sammonkadun kulmaan valoihin keskikaistalle ja sihautti oven auki ripittäkseen pyöräilijää, joka julkesi ajaa hänen bussikaistallaan.

Missä minun pitäisi ajaa, tuolla keskelläkö, nainen ihmetteli.

Kotona piti oikein tarkistaa.

Milloin linja-autokaista on ajoradan oikeassa reunassa, sitä saavat käyttää myös mopot, invalidipyörät ja polkupyörät, vahvisti tieliikenneasetus.

Perkele.

Illalla oli sauna lämmin ja olut kylmää ja MM 2008-DVD tunnelmallinen. Cantina Westin caesarsalaatti herkullinen mutta sen päälle ei edes heterolihansyöjän kannata tilata cajun-kanaa koska annosta ei jaksa loppuun. Kumminkin käy mansikka-margarita jälkkäristä.

Taksilla on kotona ennen keskiyötä.

(Mutta on tähän kirjattava vielä illan lainaus, koska aamulla on se jo vanha. Siis:

Tänään taas illemmalla koivujen katveessa nuoriso tekee sitä mitä ovat aikuisilta oppineet. Juovat viinaa kaksin käsin ja ihmettelevät sitä mitä tällä nuoruudella ja kesällä nyt oikein tekisi. Kuuntelin pitkin päivää radiosta asiaan kuuluvia varoituksia. Silti sydämeni on illalla syrjällään kun ajattelen kaikkea sitä mitä yön aikana tapahtuu.

Omien lasten koulunpäättäjäiset ovat olleen kuulaita ja seesteisiä päiviä, joiden aikana ei ikinä sattunut mitään kauhistuttavaa. Tillmanin omassa nuoruudessa taas esiintyivät kaikki mahdolliset varoituksen alaiset asiat. En osannut olla erityisen fiksu ja kuuliainen.


- Tillman)

Ei kommentteja: