torstai 28. toukokuuta 2009

Kesähuumaus

Aamun lainauksen tarjoaa Sanat:

Matkalla Lahteen ja takaisin Hesaan katselin junan ikkunasta puita ja heidän vihreyttään. Vihreän sävyjä on satoja, ei mikään kamera pysty tallentamaan niitä, vain silmä näkee ja taidemaalari saattaa joskus onnistua luomaan ne sävyt paletillaan.

Toukokuun vihreys on niin kirkasta, että se käy silmiin, saa aikaan aivoissa sähköisen, ruumiissa hormonaalisen myrskyn ja aiheuttaa outoja unia.


Uneni näin ihmisjoukosta laulamassa julkisella paikalla Sibeliusta, mutta vihreyden ja kesän tuoksujen aiheuttama myrsky, kyllä. Se kaikki sillään ja vielä sekaan assosioituvat lapsuuden kesät ja koulunlopun ajat. Hidasta kävelyä ja kesän hengittämistä sisään nenällä, silmillä, korvilla, iholla.
- - - - -
Barsseloona - voitti - kaks - nolla, hihkuttiin ala-asteen pihalla jokaista sanaa erikseen painottaen. Kaksi arviolta kakkosluokkalaista keskusteli Jimi Hendrixistä.

Ihmismassa auringossa kylpevällä Väiskillä näytti ainakin pesäpallolta ja sukkulaviesteiltä, jonkin koulun urheilupäiväkö. Kannustuksiaan hihkuva massa oli kerääntynyt ringiksi jonka keskellä tapahtui jotakin.

Ei kommentteja: