perjantai 25. joulukuuta 2009

Armorikas syntymäjuhla

Pakkanen oli kovettanut eilisen sohjon jäätaiteeksi, joka rouskui askelten alla. Räystäillä lumilepereet, jalkakäytävällä varoituksena keltapunaiset puomit. Eihän täällä ole hiekoitettu ollenkaan, päivitteli ulko-ovesta uskaltautuva vanha pariskunta.

Keskustassa japanilaisia, venäjää, jokunen ostostelija. Stockalta ja Suomalaisista viimeiset. Ohitin kerjäläisen hidastamatta ja ujutin setelini Pelastusarmeijan joulupataan.

Riisipuuroon vielä lisää luumusoppaa. Suorassa lähetyksessä Turusta ei näkynyt tuttuja kasvoja.

Väkeä valui kohti Temppeliaukiota. Lenkkareissa kulkeva Joosef oli nykyaikaa ja suuri joukko taivaallista sotaväkeä ei näyttänyt kovin pelottavalta mutta kuvaelma kelpo. Virren 21 viimeinen säkeistö säväyttää yhä urkujen yltyessä pauhuksi.

Ulkona vielä valoisaa, täällä alkavat aikaisemmin kuin Keski-Suomessa.

Sauna, lahjarituaalit, ateria. Tämän vuoden hitiksi katson graavilohella ja sipulisilpulla päällystetyn saaristolaisleivän sekä kotikaljan. Jälkkäriksi muun muassa Vihreitä kuulia.

aattovalo

4 kommenttia:

Minna S. kirjoitti...

Graavilohileivät ovatkin tosi herkkua. Täällä leipä oli Maalahden limppua (jonka väitetään säilyvän kauan, mutta joka ei koskaan toteudu!) ja juomana kylmä chablis. Oikein hyvää Joulun jatkoa ja onnea tulevalle vuodelle!

--KATA-- kirjoitti...

Kas, jouduin äsken googlettamaan että mikä se virsi 21 nyt olikaan. No sehän se, muistan kuinka lapsena jännitti seistä Temppeliaukion kirkon takahuoneessa, juuri ennen kun koitti aika marssia enkelikuorossa sisään.

Täälläkin oli hittinä graavaamani lohi, tosin saksalaisella sekaleivällä, toki punasipulisilpun kera.

Mika kirjoitti...

Myönnettäköön, että itsekin googlasin virren numeron kun kirkossa modernisti vain heijastettiin sanat kankaalle eikä aseteltu numeroa telineeseen. Ja että punasipulia täälläkin, jos tarkkoja ollaan.

Eikös Chablis ole jonkinlaista viiniä?

Jatkukoon joululta suotuisasti myös Teidän eksoottisilla seuduillanne.

Minna S kirjoitti...

Ai että kirkossa heijastettiin virren sanat kankaalle. Jopas on!Chablis on valkoviiniä. Opin sen Johne le Carren Pienestä Rumpalitytöstä, jossa Charlie joi sitä jossakin tilanteessa Josephin seurassa. Jos nyt muistan nimet oikein - pääpari kumminkin.