maanantai 7. joulukuuta 2009

Vallbyn ja Rocklundan väliä

Pienellä surffailulla löytyi osoite finnair.com/laukku, ja sinne koodinsa ja nimensä syöttämällä pääsi sunnuntaina näkemään, että matkapakaasi on toimitettu jonnekin. Illalla hotellilla portieeri nostikin sen respan tiskin alta.

Sinulla oli näköjään äsken melkeinpä vettä, nyt automaatista tulee taas kunnon appelsiinimehua, aamiaistarjoilija vinkkasi. Jotenkin ruotsalaista. Mysliin lusikallinen pähkinöitä ja päälle mellanmaitoa. Sitten sämpylä, keittokinkkua, paikallista kermajuustoa ja tomaattia. Munakokkelia, nakkeja ja lihapullia mutta ei pekonia. Kahvia niin paljon kuin lehtiä luettavaksi riittää.

Muutaman kilometrin kävely hallille piristää ennen sisällä silmä etsimessä muhittavaa päivää, mutta se pätkä E18:n laitaa ja vierestä sataa kiitävät rekat on vaisummasta päästä (video). Varsinkin kun harmaa pilvimassa makaa päällä, tihkuttaa ja kengät ratisevat märällä asvaltilla makaavassa hiekoitushiekassa.

Tänään Vallbyn reunamilla yksi poliisi-Volvo ja seuraavan talon takana neljä lisää. Mitä lie huomioliiviset virkamiehet etsineet.

Ei kommentteja: