tiistai 20. huhtikuuta 2010

Töölöläisiä kauppamuistoja

Töölöläisten kauppamuistot kerätään talteen.

Toki verkossa eläjälle tulee heti mieleen, olisiko muitakin tapoja.

Mitäs näitä oli?

Caloniuksenkadulla Heinosen ruokakauppa, josta ostettiin päivittäiset vastakirjalle. Lasitiskin takana kauppias tai rouvansa viipaloi lauantaimakkaran koneella ja nosteli jauhelihan lastalla paperille käärittäväksi. Syksyllä soittivat kun oli hirveä tarjolla. Vieressä Hullun Miehen kauppa.

Mecklun ja Museokadun kulmassa Kulmakauppa, josta nallekarkit, jääkarkit, autonrenkaat ja salmiakkijauho pilleineen Töölön kirjastoon lähdettäessä tai välkällä. Nyt se on ompelimo.

Kukkurasta kekkuraa, nyt siinä on kahvila Eepos.

Elannot (Häälimppu) Mecklulla (nykyinen Siwa, sama haju) ja Runskilla. Vieressä kodinkoneliike, jonka ikkunassa ollutta TV:tä jäätiin partiosta tultaessa katsomaan.

Runskin, Mecklun ja Caloniuksen paperikaupat, joista löytyivät viikkorahojen turmaksi Aku Ankan taskukirjat ja Tex Willerit ja koottavat ja isot ja pikkuäijät. Mecklun paperikaupan vieressä oli suutari, joka teroitti luistimet (kokoura vai puoliura?). Ja siirtomaatavarakauppa.

Urheiluvakasta Runskilta muoviluistimet ja aikanaan vielä ensimmäiset salibandymailat.

Ennen Ärriä kiskat Caloniuksella ja Mecklulla, siinä, missä nyt on pizzeria Sivukaide. Kadun toisella puolella kulmakunnan eka pizzeria Alfonso (en tiedä oikeaa nimeä), nykyinen thaipaikka.

Mecklun ja Arkadian kulman kaupasta keväisin helteisellä välitunnilla Midit, Lipsit, Cokikset ja salmiakki- ja sitruunapommit. Pieni kioskintapainen oli myös Arkadialla kouluja vastapäätä, puoliksi kellarissa.

Runskilta Infosta koulukirjat ja -tarvikkeet, siitä, mihin paraikaa kunnostavat huutokauppakamarin tilalle jotain muuta.

Autotalon Alko, jossa K sanoi Yks vään blaank.

Ei kommentteja: