perjantai 1. heinäkuuta 2011

Viisi senttiäni LinnanmäkigateenToistaiseksihan tässä luo kohua lähinnä toimitusjohtajan pokerin pettäminen kameran edessä. Jos hän olisi vetänyt henkeä, koonnut itsensä ja kertonut, että maksamme palkkaa TESsin mukaan ja toisissa firmoissa päättävät palkoista ihan eri henkilöt jne, mekin jauhaisimme täällä nyt jotain muuta.

Ilmeisesti hän odotti toimittajatyttöstä rupattelemaan mukavia kivasta Linnanmäestä ja käveli väijytykseen. Jos toimitus on tietoisesti lähettänyt kivat kyssärit tietäen kysyvänsä kuitenkin kovempia, voidaan kysellä myös jutunteon tyylin perään. Parhaat vastaukset saa jos antaa vastaajan valmistautua, toisaalta toimitusjohtajatasolla kai pitäisi olla jo valmiiksi aika hyvät perustiedot omasta talosta.

Ehkä toimitusjohtajatasolla pitäisi joka kerta lähteä haastateltavaksi sillä asenteella, että kamera on aina päällä ja haastattelija aina vihollinen?

Toimarin pimahdusta mielenkiintoisempi asia ovat Linnanmäen työolot, joista ehkä kuulemme toisella mediakierroksella kun toimitusjohtaja on kauhisteltu kuiviin. Millainen on työkulttuuri ja tapa antaa palaute? Miten tarkkaan TESsiä noudatetaan? Onko näin isossa talossa luottamusmiestä tai työsuojeluvaltuutettua? Mikä on hierarkia työntekijöiden kesken: 30. kesän jarrumies versus 1. kesän possujunan kuljettaja? Miten työtuntimäärät on määrätty ja missä ajassa niiden tulee tasoittua?

Erityisen kiintoisa yksityiskohta on tuo, kuka saa puhua firmasta ja mitä ja missä ja kenelle.

Työpaikka, jossa on yhtä aikaa näin paljon nuoria ihmisiä, lienee työnantajalle haaste kun moni opettelee yhtä aikaa työelämän tavoille. Töihin on tultava ajallaan, kännykkä räplätään vapaa-aikana, asiakaspalvelija joutuu sovittamaan vessareissunsa ja välillä syödään kiireellä.

(Kirjoitettu kommentiksi mainioon Kunto kortilla -blogiin)

6 kommenttia:

jeejee kirjoitti...

Toimittaja ei esittänyt mitään ihmeellisiä kysymyksiä, jos toimitusjohtaja olisi vastannut syytöksiin jämäkästi ja selkeästi niin asia olisi jäänyt siihen.

Itselle tuli mieleen että haastattelu ajautui karille koska Lintsin pomo on tottunut suhteellisen myötäsukaiseen julkisuuteen. Lehdet ja muu media tekee joka vuosi kivoja juttuja Linnanmäen uutuuslaitteista, eli pääsääntöisesti kaikki julkisuus on likimain maksutonta product placementtia.

Eli normaalisti tuonkokoisen ja mediassa näkyvän yrityksen toimitusjohtajalla pitäisi olla kykyä iskeä jauhot suuhun toimittajalle joka on liikkeellä noin kevyin eväin. Toimitusjohtaja Räikkönen taisi panikoitua kun joutui tilanteeseen mistä ei ole kokemusta.

Mika kirjoitti...

Varsin samaa mieltä.

Mitä tarkoitat sillä, että toimittaja oli liikkeellä kevyin eväin?

jeejee kirjoitti...

Mielestäni toimittajan syytökset ovat aika olemattomia: Pari huithapelia on saanut kenkää, palkkataso on huonompi kuin toisissa firmoissa ja että työnantajalla on tiukkoja sääntöjä mm pukeutumisen, käytöksen ja ajankäytön suhteen.

Mika kirjoitti...

Aa, okei. Minulle jäi tunne, että nuo olivat keskustelunavaus ja siitä olisi pikkuhiljaa päästy eteenpäin kun toimari olisi lähtenyt mukaan.

Jos toimari olisi tyylikkäästi kiistänyt, olisi ollut toimittajan vuoro esittää lisää ja painavampia perusteluja sikäli kun sellaisia olisi löytynyt.

Toimarin pimahdushan ei tietenkään todista talon työoloista yhtään mitään, vaikka jotkut kuumakallet foorumeilla niin ovat antaneetkin ymmärtää.

Toistaiseksi en siis ole nähnyt mitään kovin mainittavaa perustetta sen puolesta, että Lintsin työoloissa olisi mitään isompaa vialla.

jeejee kirjoitti...

En hetkeäkään kuvittele että Lintsi olisi mikään maailman magein duuni. Voi vain kuvitella minkälaista on viettää kesä KotKot-junan kilkutuksessa. Itse asiassa arvostan korkealle henkilökunnan palveluasennetta.

Tutut jotka ovat Lintsillä kesätöissä olleet muistelevat sitä raskaana mutta opettavana kokemuksena. Riistosta en ole kenenkään kuullut puhuvan, mutta palkkansa eteen on saanut tehdä enemmän töitä kuin monessa muussa mestassa.

Mika kirjoitti...

Muistelen, että eka kesäduuni ravintolan tiskarina otti hetkittäin koville. Jo pelkästään 06.00 alkavat aamuvuorot, siinä iässä ja tällä illanvirkkuisuudella.

Myöhemmässä toisessa paikassa piti alkuun oikein ihmetellä kun siellä pistettiin ruokatunnin ajaksi hommat seis ja syötiin rauhassa.