sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Havainto idullaan

Erkki Perälä kirjoittaa Facebook-muistiinpanossaan jostain, mitä muuan Jussi Halla-aho on sanonut. Itse asian vierestä pistää silmään tämä:  

Provokatiivinen retoriikka on Halla-aholle usein eräänlaista postmodernia leikittelyä, mikä menee suurelta osalta hänen kannattajistaan ohi.

Useita Halla-ahon blogimerkintöjä silmäilleenä olen miettinyt, käyttävätkö Halla-aho ja toinen samantyylinen pisteliäs kirjoittaja Kokkarinen kieltä jotenkin eri tavalla kuin poliittisesti korrekti enemmistö. Kumpikin tuntuu käsittelevän asioita ja käsitteitä kuin jonkinlaisia matemaattisia lausekkeita ja nauttivan erityisesti ristiriidoista päästessään osoittamaan, että vastapuolen argumentit johtavat loogisesti tulokseen, jonka mukaan A on eri kuin A. Samalla he käyttävät monia sanoja tavalla, joka arvatenkin vaikuttaa peruslukijasta julmalta ja sydämettömältä.

Kun en ole kielentutkija enkä matemaatikko, heitän tämän vain ujona havainnon ituna. Ehkä joku jossain on jo käsitellyt aihetta hyvinkin etevästi.

2 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Halla-aholla kun ei ole matemaattista taustaa niin Kokkarinen tuskin vertailusta ilahtuu, mutta uskallan silti olla kanssasi samaa mieltä.

Molemmat ottavat asian ja johtavat logiikan avulla kylmästi lopputuloksen riippumatta siitä onko se hyvä vai huono ja sitten vielä kertovat sen julkisesti.

Nykymenossa minua ottaa päähän jopa enemmän kuin jääaikojen puute se, että kaikki on hyvin niin kauan kun kukaan ei sano pahoja asioita ääneen.

Sitten eletään niin kuin saduissa jossa karhut poimivat mustikoita mättäiltä ja jos joku sanoo, että kyllä se poroltakin niskan katkaisee jos hollille osuu ja vielä kaupan päälle kakkaa metsään niin sitten keskitytään tuomitsemaan kuinka vulgaari sana se kakka oikein on.

Samaa olen näkevinäni tuossa Perälän kirjoituksessa. Sen sijaan, että mietittäisiin mitä vikaa on omassa politiikassa keskitytään ihmettelemään kuinka tyhmiä kaikki äänestäjät ovatkaan.

Mika kirjoitti...

Hoen taas tätä, että persuja tai soineja tai halla-ahoja paljon mielenkiintoisempi kysymys se huoli ja tyytymättömyys, joka monesta huokuu. Siitä ei vain saa niin helppoja otsikoita.

(Yritän välttää tässä sanaa "kansa").

Perälälle kommentoijineen kehut siitä, että käsittääkseni siinä yllytettiin keskustelemaan asiakysymyksistä.