perjantai 9. syyskuuta 2011

Missä olit, kun

1. 11.9.2001: Ainoa kerta, kun olen seissyt TV:n ääressä suu auki tajuamatta edes riisua takkia
2. Estonia
3. Lapuan patruunatehtaan räjähdys
4. Konginkankaan bussiturma
5. Tehtaankadun poliisimurhat
6. Jumbojettien törmäys Teneriffalla

4 kommenttia:

/mek kirjoitti...

1. Lomilla lintumetsällä Kuhmossa ihmettelin mitä ne kohkaa yhdestä pudonneesta lentokoneesta.

11.3.2011 ehdin hakea lapset koulusta ja todeta, että tästä taidettiin selvitä vähällä ennen kuin televisiokuvat alkoivat olla täynnä mustaa vettä.

Mika kirjoitti...

1. Bussissa matkalla pelaamaan sählyä. Ihmettelin puhelimeen, että Helsingin WTC-taloonko törmännyt joku (pien)kone? Kengännauhoja perillä sitoessa kysyi tuorein tulija, että mutta olenko kuullut Pentagoniin osuneesta kolmannesta. Tämä merkitsee sotaa, muistan sortuneeni fraasiin.

Jotenkin tuo 11.3. upposi itselle vain vähitellen vaikka oli heti ykkösuutinen toisin kuin suomalaisille pikkuhiljaa valjennut 2004 tsunami.

Minna S. kirjoitti...

1. 11.9.2001: Lentokoneessa matkalla Kööpenhaminaan kurssille. Illalla Tanskassa kaipasi Arvi Lindiä uutisia kertomaan.
2. Estonia: Kotona varhain aamulla, menossa seitsemäksi töihin. Pian alkoi tajuta myös TYKSiin suuntaavat helikopterit.

Anonyymi kirjoitti...

1. olin tuuraamassa kaarlea divarissa. yhtäkkiä asiakkaitten puhelimet rupesivat piippaamaan tekstiviestejä; lentokone kaartaa päin world trade centeriä, tornit romahtavat ja ihmiset pakenevat.

ihmiset jakoivat tietoja CNN:n ja BBC:n tuoreimmista uutisista, joukkoon mahtui myös sepitettyä.

divarikeskusteluissa pohdittiin yhdysvalloissa olevien sukulaisten kohtaloa, new yorkiin varattua lomamatkaa ja iskun seurauksia. keskustelun tasosta voi olla montaa mieltä - osallistuminen tuntui olevan pääasia. iskun syitä ruodittaessa stereotypiat toistuivat: joku sanoi että sitä saa mitä tilaa; toinen mietti mitähän ne rättipäät seuraavaksi keksivät.

2. asuimme ullankadulla. kello oli melkein seitsemän aamulla kun teimme lähtöä kaarlen kanssa kauppatorille toripoikien telttaan kahville. ullankadun ja tehtaankadun kulmassa poliisi pysäytti meidät ja kuulusteli viisitoista minuuttia. antoi luvan jatkaa kaupatorille, mutta kehotti varovaisuuteen.