tiistai 6. marraskuuta 2012

Herääviä Töölöjä

Töölöäkin herätellään paikallisaktiivisuuteen ainakin kahdelta taholta, jotka näin asukkaan silmin profiloituvat hiukan eri tavoin.

Perinteinen Töölö-seura antaa lausuntoja, jotka saavat osakseen NIMBY-komentteja, järjestää korkeakulttuurisia rientoja, ajaa paikallisten kauppojen ja muiden yritysten asiaa. Keski-ikäisyyttä ja vanhuutta, kokouksia ja pöytäkirjantarkastajia, kravatteja ja jakkupukuja, kevätauringon valonsäteessä leijailevaa tomua.

Facebookissa vastaan tullut nuorekkaampi Töölö-liike kertoo tekevänsä Töölöstä hauskempaa kaupunginosaa. Listalla näyttää olevan nykytaidetta, korttelipihojen elävöittämistä, nykytaidetta, roskiin menevien ruokien hyödyntämistä, nykytaidetta, kyläjuhlat (joilla nykytaidetta), juoksutekniikkaa, teatteria, pyöräilyn edistämistä ja nykytaidetta. Jälkimausta löytyy ympäristöliikettä, spontaaniutta, viherpiiperrystä, sosiaalista mediaa ja nopeaa reagointia.

Ja ovat ne kohdanneetkin.

Töölöliike ja Töölö–Seura järjestävät Hietarannassa maanantaina 10.9. klo 17 alkaen Hietsun Paviljongilla tilaisuuden, jossa kuullaan paikan ja rakennuksen historiasta.

Itseäni mietityttäneitä paikallisia asioita viime vuosina ovat olleet lähikulmien liikuntapaikkojen (etenkin Väiskin kentän) tila ja hoito, huoli ylinopeuksista ja päin punaisia ajamisesta (ei tässä tarkoita autoilun tai pysäköinnin vaikeuttamista) sekä Hietarannan tienoon tulevaisuus. Mielenkiinnon listan viimeiseen kohtaan näyn jakavan Töölö-seuran ja Töölö-liikkeen kanssa.

Ja linkiksi HBL:n Hietsu-juttu.

Ei kommentteja: