perjantai 2. marraskuuta 2012

Onko videoista mihinkään?

Kirjoittaa pohjoinen mediayrittäjä Rautasilta:

Aloin viisi vuotta sitten yrittäjäksi kuvitellen, että video tulee pieniinkin yrityksiin. Ei tullut edes isoihin.

Ja linkkinsä Ville Tolvasen (muutakin kuin videoita käsittelevään) tekstiin aiheesta.

Noin viisi vuotta sitten näin kun CNN:ää tehtiin Kolumbus Circlellä. Yksi mies, kamera ja suora lähetys. Tajusin videotuotannon arvon romahtavan ja sisällöntuotannon demokratisoituvan. Kuka tahansa voisi perustaa oman median, toimia median tavoin ja rakentaa vaikkapa televisiokanavan yrityksen sisälle.

Mutta hiljaista on ollut. Mistä ihmetys:

Miksi KONE ei voisi olla kokemus? Miksi yritys ei viestisi sisältä, sivulta, ulkoa tai livenä? Miksi koko kommunikaatio on pelkkää nykertämistä? PDF-liitteitä alkeellisilla kotisivuilla? Rahasta ei voi olla kysymys sillä eihän fiksu tekeminen paljon maksa.

Edellisen johdosta muistiin itselle muutama miete:

Yksi:

Suuryrityksen tasolla ei ehkä paljoa maksa, mutta ihan pienessä organisaatiossa ammattilainen tekemässä esimerkiksi säännöllistä laadukasta liikkuvaa kuvaa olisi tuntuva menoerä. Ja oman toimen ohella ei ihan heti laadukasta synny (joskin).

Kaksi:

Verkossa liikkujana huomaan useimmiten sivuuttavani videot jos tarjolla on samaa tietoa nopeasti silmäiltävänä tekstinä. Videon katsominen vie aikaa ja tapahtuu tekijän määräämällä tahdilla. Mikä siis toimii videona ja nimenomaan videona?

Kolme:

Seuraavan sukupolven videonkäyttötavoista pitää muistaa kirjoittaa erikseen.

Näitä pitää miettiä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oon samaa mieltä kakkosesta. Mun mielestä video on liian "immersive" ja vaatii liikaa mun huomiota. Se myös vie multa kontrollin ja määrää oman vauhtinsa.
-Anderson

Mika kirjoitti...

Varsinkin puhuvat päät sanomassa saman, minkä olisi voinut tiivistää tekstiksi, on usein tuhlausta.

Ei aina.

Sitten pitää miettiä, mitkä ja missä tilanteissa ovat sellaisia asioita, jotka kuitenkin katson liikkuvina kuvina ja äänenä.

jeejee kirjoitti...

Työkseni pyöritän web-softaa, jonka ohjeet on tehty nauhoitettuina webcasteina. Periaatteessa hyvä idea kun livenä näkee hiiren liikeet ja valkot, mutta käytännössä videoiden kahlaaminen on todella turhauttavaa puuhaa.

Tavallinen teksti+kuvat ovat ehkä tylsiä, mutta niitä voi selata nopeasti kun etsii haluamaansa.

Mika kirjoitti...

Semmoisia liikkuvia ruutukaappauksiako?

Ihmetyttää, kuinka lapsi jaksaa katsoa ruudulta tuntikausia tallennettuja pelivideoita jonkun gurun vetäessä Minecraftia tai World of Tanksia kommentoiden samalla tekemisiään.