keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kahdesti sillan yli

Se kuuluisa silta Kööpenhaminasta Malmön liepeille oli komea, muttei ehkä kuitenkaan hahmottunut niin uljaana kuin voisi luulla.

Helsingborgin liepeillä rankkasateet tuntuivat ilmestyvän hetkessä kadotakseen sitten yhtä nopeasti. Ehkä se on sitten sitä meri-ilmastoa.

Reissun aluksi viilteli vain viikkoja sitkannut iskiashermo, mutta vappuaattoiltana veivät vilunväristykset useampi vaatekerta yllä syvälle peiton alle sellaisessa tärinässä, ettei kännykkä pysynyt kädessä. Kuumeoireiden kadottua jäivät loppureissuksi ylävatsapoltot ja oksettava olo, joiden tohtori Internet ilmoitti sopivan ainakin akuuttiin gastriittiin. Semmoisen kanssa sinnittely tai seuraavan aallon odottelu tahtoo heijastua koko mielentilaan. Joukkueen lääkelaukusta löytyneet 2009 vanhentuneet Renniet olivat alkaneet jo murentua, mutta saattoivat auttaa vähän.

Vaan viikon teema oli täysosuma, ja Suomen pojat pelasivat kaikkien aikojen MM-turnauksen. Finaalin voittaminen 13-3 kertoo tekemisen tasosta jotain, muttei vielä kaikkea.

Paluumatkalla nähtiin ennen siltaa muun muassa melkein Malmön öljysatama ja paikallinen rantaparatiisi, joka harmaan päivän koleudessa tuoksui vähemmän raikkaalta.Kentällä uskalsin juuri ja juuri mansikkapirtelön muun seurueen pureskellessa hampurilaisaterioitaan.

Helsinki-Vantaan lähestyessä kurottelin käytäväpaikalta näkemään laskusiivekkeiden liikkeet ja aikanaan spoilerien pompahtamisen pystyyn.

Kotona väsytti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä täällä maalla tuota kutsutaan krapulaksi....ja reissun jälkeistä väsymystä Jetlagiksi :)

Mika kirjoitti...

Jos kahdesta oluesta illallisen painikkeena tulee tuollainen koistinen, taidan lopettaa käytön kokonaan.

Tai sitten alkaa ottaa kunnolla.

Niin pitkälle ei ollut vielä koskaan varaa matkustaa että olisi jetlagia kokenut, mutta ehkä vielä jonain päivänä. Kaksi riviä lottoa sisällä.