maanantai 22. helmikuuta 2016

Äänettömällä

Uni jossain väärässä osoitteessa, mutta ainakin The Fall Netflixissä.

Peruslaadukasta brittitavaraa vaikka olikin väkisin jatkettu toiselle tuotantokaudelle. Siinä kohdin tarinaan ilmestyivät tarpeettomat ja venytetyt kohtaukset.

Harvinaisen vastenmielinen pääpahis höysteinään raivogangsteri ja puistattava teinifanittajatar.

Belfast no go -kaupunginosineen toi tarinaan lisäannoksen väkivallan pohjavirettä.

Toki kokonaisuus ja kamera pyörivät silkkipuseroissaan ja korkkareissaan niin kollegoiden kuin pahistenkin päät kääntävän Gillian Andersonin ympärillä. Vaaleanviileän kuumuuden voima. Niamh McGrady sympaattisena konstaapeli Danielle Ferringtonina harjasi vieressä kotiin kontrastipisteet.

Apulaispoliisipäällikkö näytti kyllä häiritsevästi Eric Cantonalta ja vähän Keith Moonilta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

pidin the fallista, koska se on taas vähän eri tavalla syvemmälle pyrkivä tutkielma ihmisen pimeistä puolista. sekin on tietysti ikuisteema, että kaikilla ihmisillä näyttää olevan monia rooleja.

stella gibsonin osaa näyttelevä gillian anderson on jännällä tavalla vailla ulkoista uhoa. sen lisäksi hän on erittäin intensiivinen ja valovoimainen, poikkeuksellisen koruton, mutta erittäin vahva.

itsellä menossa spooks-sarjan yhdeksäs tuotantokausi. harry pearce on edelleen hengissä ja ratkoo d-sectionin kanssa niitä moraalisia ja eettisiä kysymyksiä, joiden eteen agentit työssään isänmaan puolesta joutuvat.

meri

Mika kirjoitti...

Jotain ahdistuneen kouristuneen vakavaa "Stella Gibsonissa" myös mutta kenessäpä TV-poliisisissa ei. Ehkä oikeissakin, työn laatuun liittyen.

Liekö tuota Spooksia Suomen Netflixissä? Kohtalaisen suppealta tuntuu joskus valikoima siellä.

Anonyymi kirjoitti...

mika

ei näytä olevan suomen valikoimissa. lohdutukseksi on kyllä sanottava, että kymmenes kausi alkaa olla jo minullekin liikaa. tai siis liikaa on se, että näiden MI5 -porukoiden on jatkuvasti syötettävä tutuille ja rakkaille peitetarinoita, ja kaikki hyvikset l. sankarit kuolevat tai ainakin kärsivät paljon. eiväthän sankarit voi kuolla tai kärsiä.

meri