Menettääkö toimittaja uskottavuutensa jos hän vaikkapa Facebookissa kertoo poliittisen kantansa ja ottaa avoimesti kantaa puolesta ja vastaan?
Vai ollaanko silloin päin vastoin pääsemässä irti kaksinaamaisuudesta, jonka vallassa olemme tottuneet käyttämään erilaisia julkisivuja töissä, harrastuksissa, kotona...?
Mika Rahkonen: Tarkkana siellä Facebookissa
Kommenteissa Tuija Aalto:
Journalismin ismeissä objektiivisuuden pyrkimys on aikanaan ollut tarpeellinen oppisuunta ja subjektiivisuuden tunnustaminen sille tarpeellinen vastavoima. Asianajojournalismista yleisö osaa tehdä omat tulkintansa.
Olisiko uuden ajan doktriini täydellinen avoimuus? Tällainen on tämä toimittaja, kullaisena digitaalisissa ympäristöissä näyttäytyy, repikää siitä TV-yleisöt ja arvioikaa luotettavuus siltä pohjalta.
Mielestäni luotettavuuden näkökulmasta ongelmana tässä eivät ole ne medialukutaitoiset diginatiivit, jotka pystyvät tällaista karaktääriarviointia jo itse tekemään, vaan tietoa toisen käden lähteistä omaksuvat suuret yleisöt. Tämän medialukutaito- ja hahmottamis-ongelman ratkaissee vain aika ja sosiaalisen median lukutaidon kehittyminen.
torstai 11. kesäkuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti