torstai 11. joulukuuta 2008

Neljä tuntia junassa

Pakkasyössä höyryävät kebabtiskit jäivät testaamatta, mutta ruoka paljastui muutoinkin hyväksi. Husan caesar-salaatti etenkin ja aamiaispöydän paistetut herkkusienet.

Dobrij vjetser, tuntui taksinkuljettaja ihan kuin tervehtivän, mutta eikö se ole venäjää. Auton radiossa sanottiin oblast ja minus, joten arvelin säätiedotukseksi. Ja kerrottiin että Sparta hävisi Slavialle vai toisinko päin. Ja laulettiin että You're a woman, I'm a man / I can make you feel so right / Be my lady of the night. Huikeaa. Auto Stangl täälläkin. Ja iltavalaistuksessa kylpevät aavemaiset terästehtaat.

Illallisella puhuttiin kiinteistöhinnoista Kroatiassa ja kiinalaisista tekstiileistä.

jäähyväiset ostravalleMutta tänään ammoinen Tshekkoslovakian terässydän jäi taa kun meediobussi kurvasi kulmalle juuri aikataulussa eikä jäänyt odottelemaan myöhäisiä. Asemalla veturia jos jonkinlaista, kääntöpöytä toiminnassa ja sen takana parkissa ihan kuin novotsherkasskilainen mutta sinervä. Ankarasti kömyttävä diesel veti tavarajunan ohi ja kuulosti komealta, sydänalassa saakka.

Ennen Olomoucia pätkän matkaa ihan oikeaa kiskojen kolketta.

Maisemat ja kylttien kieli loivat Syldavia-tunnelman, Tuhatkaunoa vain ei näkynyt. Varikolla riveissä vihreitä GAZ-kuormureita ja prikaatista tuttuja vaunumekaanikkojen korjausautoja. Aukealla MiG ja helikopteri, tykkejä riveissä. Metallikasoista päätellen romuttamo. Puheita lypsykoneista ja yhdestä vuoden 1998 rankkarista.

Sumuinen harmaa Praha, Mauri Sariolan ja muidenkin Kultainen kaupunki.

Soi: Nina Hagen: Surabaya Johnny

Ei kommentteja: