perjantai 18. syyskuuta 2009

Liikennekulttuuria 18. syyskuuta 2009

Uudenkarhean Mersun omistaja oli aamuruuhkassa ominut itselleen puolet Runeberginkadun pohjoiseen menevistä kaistoista jättämällä ajokkinsa pysähtymiskieltopaikalle. Kuten myös eilen ja toissapäivänä.

Värikkäästi kiroilevat miehet kantoivat jalkakäytävälle parkkeeratuista pakettiautoistaan huonekaluja kirpparille. Jalankulkijat hivuttautuivat autojen ja seinän välistä.

Nuori nainen ampaisi polkupyörällään esiin invataksin ja seinän välistä muttei aivan saanut kahden kepin kanssa vaikeasti edennyttä vanhusta kaatumaan. Siunailemaan ja läähättämään kyllä. Kolmen metrin päässä komeili katuun komeasti punaisella asvaltilla perustettu pyörätie tyhjänä.

2 kommenttia:

edsel kirjoitti...

Jalkakäytävällä pyöräilevät ovat jostain syystä aika usein juuri 16-65 -vuotiaita naisia.

En ole juurikaan nähnyt niitä "keski-ikäisiä möhömahaisia työsuhdemaasturilla ajavia espoolaismiehiä" jotka kuulemma ovat kaiken pahan alku.

Kai jokaisella pitää sitten olla se itseä huonompi jota uskaltaa kiusata. Pyöräilevillä naisilla se ryhmä valitettavasti on jalankulkevat vanhukset ja lapset.

Mika kirjoitti...

Osin samaa, osin eri mieltä.

Tämän kaupungin liikennekulttuuri käy päivä päivältä kammottavammaksi. Ylinopeutta ja päin punaisia ajavia autoilijoita on saanut pelätä jo pitkään, ja viime aikoina on alkanut tarvita nopeita refleksejä jo jalkakäytävälläkin eräiden fillarien takia.