maanantai 29. maaliskuuta 2010

Yhteiskuntailtapäivä

Tillman pääsykokeiden poistamisesta:

Opetusministeri sen sijaan on poistamassa yliopistojen pääsykokeita. Se taas merkitsee sitä, että valmennusapua antavat rahalle persot yhtiöt ryhtyvät järjestämään valmennuskursseja lukiolaisille. Arvatenkin näitä kursseja tullaan tulevaisuudessa järjestämään suurissa kaupungeissa ja hyvin toimeen tulevien ihmisten reviireillä.

Ja:

Jokainen nykynuori joutuu elämänsä aikana hankkimaan keskimäärin 3,5 ammattia itselleen. Mitenkä tulevaisuudessa kaikki 35 vuotiaan pääsevät koulutukseen ? Ikivanhalla koulutodistuksellako ? Koulutodistusten ennustearvo huononee nopeasti.


Muutoin en kyllä osaa kiihtyä asiasta puoleen tai toiseen. Kuten en myöskään siitä toisesta aiheesta, kun vain muistaisi mikä se oli. Saimaannorppaa taas en tunnistaisi vaikka semmoinen tulisi käsi ojossa esittäytymään.

Kulutusjuhlan kautta löytynyttä pohdintaa perinnöistä en oikein ymmärtänyt. Vai tarkoittiko joku kommenteissa, että velkainen asunto pitäisi saada periä ilman niitä velkoja?

2 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Jotenkin tuo asuntojen periminen tuntuu olevan kovin tunnepitoinen juttu; ei ole ensimmäinen kerta kun olen kuullut tuon argumentin.

En silti toisaalta jaksa ihmetellä moista ajatusvirhettä, sillä omasta mielestäni koko perintövero on aivan käsittämätön idea.

Mika kirjoitti...

Kertaisitko lyhyesti vielä sitä käsittämättömyyttä?

Pohjoismaisen sosialidemokratian indoktrinaation onnistumisesta kertoo, että jopa kaltaiseni wannabe-porvari on tottunut pitämään perintö- ja lahjaveroa kovin normaalina ja itsestäänselvänä instituutiona.