keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Lyhyt jatkoajatus edellisestä

Tuo ajatus tai pikemminkin impressio libertarismista etenkin toisen vuoden kauppatieteen ylioppilasta viehättävänä aatteena.

Voisin kuvitella, että ajatus mahdollisimman laajasta yksilönvapaudesta ja mahdollisimman ohuesta keskusvallasta viehättäisi varsinkin ihmistä, joka on voimansa tunnossa. Kuten juuri nuorta korkeasti koulutettua miespuolista. Tai vielä kärjistetymmin: korkean koulutuksen vasta aloittanutta, sillä pidemmälle opiskellessaanhan alkaa usein nähdä asioita useammalta puolelta. Ei tosin aina.

Vastaavasti voisi kuvitella, että turvaverkko ja solidaarisuus alkavat tuntua sitä tärkeämmiltä, mitä kipeämmin ihminen on jo huomannut terveytensä, elämänsä, kykyjensä ja mahdollisuuksiensa rajallisuuden. Sen, että aina ei pärjää yksin.

Nämä vaikutelmat johdannaisineen ovat toki mitä epätieteellisimpiä. Ehkä suurinta yksilönvapautta todellisuudessa kannattavatkin vanhat naiset?

Ruukinmatruunan uusin sivuaa vastaavaa aihetta.
- - - - -
Silti en tajunnut tätä taannoista tweettiä:

@TheRealWallyrus: In the eyes of a #conservative, some people are born undeserving of success and the rest with silver spoons in their mouths. #cdnpoli

Olisin ennemminkin ajatellut, että konservatiivin silmissä on juuri vastoinpäin.

Ei kommentteja: