sunnuntai 5. helmikuuta 2012

OH-ATK

Joensuun aamu oli kuulas ja kirkas, kulkijoita vähän ja mittarilukemana -31 Celsiusta. Posket punehtuivat kävelymatkalla Areenalle.

Suomen ensimmäinen maaottelupäivän voitto Ruotsista 13 vuoteen kruunasi syntymäpäivän.

Kolmentoista tunnin hallipäivän jälkeen päässä humisi ja vatsassa kaikui.

Lämpimän aterian löytäminen Joensuun illasta on ennenkin huomattu hankalaksi, joten kannatti kiirehtiä Martinaan käymättä yläkerran ja huoneen kautta. Neljä minuuttia aikaa tilata, kerrottiin tiskillä klo 22.26, ja niin tehtiin. Puhelinneuvottelun jälkeen myös sille, joka oli lähtenyt käymään huoneessa.

Salaattipöytä, broileri-sinihomejuustopizza ja kaksi isoa olutta täyttivät toiveet, mutta liian nopea ahmiminen nälkäisenä ei koskaan tuota hyvää oloa. Niskajumista nouseva päänsärky päälle, ja talvi-ilta sai hiutua vapauttavaksi uneksi.

Mahdollisuus nukkua yhdeksään tuli tarpeeseen,  ja aamiaissalin neljän viljan puuroa lusikoi jo uusi mies.

OH-ATKPakkasaamun hangilla kimmeltävässä auringossa kylpevällä lentokentällä kelpasi odotella. OH-ATK saapui vajaat puoli tuntia myöhässä ja taisi laskeutuessaan osua myös lentokonebongarin objektiivin eteen.

Tämä kone oli paljon edellistä hiljaisempi ja maisemat kauniita. Tosin ärsyttää, kun kuuden kilometrin korkeudesta ei tunnista paikkoja. Pitäisi olla koko ajan kartta kourassa. Lähestymisen alkaessa alkoi myös pilviketto.

Finnair Citybusissa matkusti viisi muutakin.

Ei kommentteja: