maanantai 10. helmikuuta 2014

Myyty

Ehdin yleensäkin TV-sarjoihin mukaan vasta kun ne ovat pyörineet jonkin aikaa ja muut mielipiteensä muodostaneet. Niin myös Siskonpetiin, josta ennen ensi silmäystä sain lukea kehuja ja niitä toisia.

Nyt näyttää käyneen niin, että itse tykkään.

Tähän ikään olen jokusen naisen elämää nähnyt, läheltäkin, ja sarja näyttää tavoittavan ainakin joitain naisten elämälle ominaisia kitkakohtia. Jotkut naurattavat, jotkut ovat enemmänkin traagisia kuten välillä elämäkin.

Eevi yrittämässä kieltäytyä opettajainhuoneen rahkapiirakasta, deitti sohvalla ja nainen ujolla pissalla, burnout-maaninen Jaana Vitikainen-Källström, kuntonyrkkeilijä, sirkeä Siru, joka yhä uusissa aktiviteeteissa nolaa taviskontrastikaverinsa Maijan, hirviömorsion pikku apulaisten kohtalo.

Mieshahmot hämmentyneinä vähäeleisinä pintoina, joista naiset heijastuvat. 

Eivät kaikki sketsit tietenkään, mutta tarpeeksi moni. Ja kasvot tottakai, vaikkei Pirjo Heikkilästä tässä kaikkien kuullen nyt sen enempää.

Ja Kaikki pois, Pusseissa, Yhdessä aina ja muut musavideot, kumman kiehtovasti yhdistellyt kappaleet outotunnelmaisine näytelmineen.

Jotenkin niin tutun oloisia suomalaisia naisia, pahassa ja etenkin hyvässä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

pirjo on minusta ihanin siksi, että hän on perusluonteeltaan totisin. huumori ei ole sama asia kuin ilo tai onnellisuus. ei tietenkään. monet humoristit ovat olleet tosi onnettomia. hyvä huumori vaatii substanssia.

siskonpeti ei vieläkään vedä, mutta selvää on, että hyvissä ja huonoissa uutisissa niina ja pirjo ovat parantaneet terveydentilaani suuresti.

ehkä minun pitäisi katsoa siskonpetiäkin vähän vähemmän kriittisenä. hauskoilla asioilla on tapana valahtaa veltoiksi, kun niitä yrittää analysoida.

t. meri

Mika kirjoitti...

Onneksi en tässä analysoinut vaan kuvailin vain, mutta jokin vetää miettimään, millaisia rakenteita sieltä alta löytyy.

Kuten se ristiriita, jossa vaalitaan joukon yhtenäisyyttä ja hyvää fiilistä, mutta samalla pulpahtelee pintaan yksilöiden keskinäinen kilpailu.

Tuo Hyvät ja huonot uutiset on itseltäni vielä kokonaan näkemättä. Kehuja olen kuullut

Ja pitäisi kommentoida Putoustakin.