sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Sukupolvikokemus?

Toimittaja Olli Sulopuisto kyselee ihmisten sukupolvikokemuksia rakentaakseen sukupolvikoneen, joka sitten tarjoaisi syntymävuoden perusteella mahdollisia sopivia.

Kiehtova aihe, vaikka en sukupolvikokemuksen ihan selkeää määritelmää tähän hätään löydäkään. Ehkä sellaisia, jotka itselle ja ikätovereille keskeisiä mutta vanhemmille ja etenkin nuoremmille vieraita.

Lasse Virenin kultajuoksut? Juha Mieto häviämässä sadasosalla? CCCP-kiekkokone? Syksyn Sävel? Apu ja Seura kolahtamassa perjantaisin postiluukusta? Charlien enkelit myöhään illalla TV:ssä? Hurriganes Kaivarissa? David Bowie Messukeskuksessa? Bay City Rollers? Sweet, Slade ja Alice Cooper? Viisikot ja Sivar Ahlrudit? Lapuan patruunatehdas ja Teneriffan jumbojetit? Tshernobyl? Heikki Kahila lukemassa uutisia? Jari Kurrin jatkoaikamaali nuorten EM-finaalissa? Nuorten Sävis, Viikon pop-LP ja Pop eilen-tänään? Rockradion ensimmäinen lähetys? Niksulan TV? Punaiset ja keltaiset ensimmäiset sählymailat? Aku Ankka -limsa, Step ja Rymd? Ensimmäiset taskulaskimet? Viri-kaakao? Afrikan tähti, Monopoli, Wangaratta ja Yatzy? Subbuteo? Lauantai-iltapäivän Englannin liiga TV:ssä ja Aulis Virtasen ääni? Höyry Häyrinen radiossa? Buster? Tintti, Tex Willer, Korkkarit, Lucky Luke ja Asterix? Suosikki, Intro ja Help? Pelle Miljoona ja Teddy & Tigers? Koho 221, Titan, Torspo ja muovilavat? Lätkärotsit? Stiga-pöytälätkä, Sarvis-ahkio ja haisaappaat? Miniskimbat? Rodeostonga? Tilliliha ja kasettimankka? Datsun 100A, Kupla ja Saab 96? Honda Monkeyt? Adidas Jaguarit? Abba? Vodka Lime ja Golden Vodka? Wirkkalan kahvalliset oluttuopit?

Kuvia teemasta Pinterestissä

Westön Leijat Helsingin yllä on listannut kiitettävän monta sukupolveni kokemusta.

Ei kommentteja: