torstai 9. huhtikuuta 2015

Harmaa Jaguar ja ämpärin musta vesi

Liekö kaksi kertaa yhdeksänkymmentäminuuttinen The Great Train Robbery sitten minisarja vai tuplaelokuva, näkemisen arvoinen kumminkin.

Tarina sinänsä, mutta lisäksi 60-luvun Britannia. Miesten ja naisten puvut, kapeat solmiot, silmälasit. Harmaat Jaguarit, vihreät Range Roverit ja Bedford-kuormuri. Junat. Ja hahmot. Nuoren Michael Cainen mieleen tuonut ryöstöliigan pääjehu sekä Jim Broadbentin ja Robert Glenisterin esittämät copper hard as a nail  -hahmot.

Lopuksi oli vielä kerrattava tarina Wikipediasta.

Suomen keväässä 2015 aurinkoista ja leppeää. Viime vuotta lämpöisempää kuurata Sonera Stadiumin penkkejä liiga-avausta varten. Kaksi tai kolme kuppi-istuinta kerrallaan karhunkielellä, sitten rätillä.

Vesi valkoisessa ämpärissä alkoi nopeasti mustua kaupungin noesta ja pölystä. Ja selkä jäykistyä toistuvasta liikkeestä, joka olisi voinut olla Mr. Miyagin käskemä. Kohta koikkelehdin vettä vaihtamaan kuin Notre Damen kellonsoittaja.

Illalla Yle Teemalla Kaurismäen Rikos ja rangaistus. Aino Seppo ja Markku Toikka nuorina, Esko Nikkarikin melkein. Mutta pääosassa 32 vuoden takainen Helsinki.

Ei kommentteja: