Uutisfriikki elää Japanin maanjäristysten ja tsunamien myötä mielenkiintoisia aikoja. Tarjonta on toista kuin Tshernobylin ja Kaisa Raatikaisen aikaan.
Twitter tosin on savolainen: vastuu kuulijalla kun jokainen tarjoaa omaa näkökulmaansa ja joku eilisiä uutisia kuin uusina käänteinä. Rinnalla on hyvä kurkata välillä niitä perinteisiä suodatetumpia medioita.
Vaikka nykyään onkin arkea lukea perinteisestä mediasta uutinen, johon törmäsi verkossa jo päiviä sitten.
Petteri Järvinen ruoskii viranomaisten verkkotiedottamista, ja onkin helppo olla osittain samaa mieltä. Päälle kaatuvien totisten kriisien tiedottamisen luulisi toimivan täysillä myös verkossa, mikä ei näytä olevan asianlaita.
Silti voi kysyä, missä on viranomaisten tiedotusvastuun raja? Riittäisikö viranomaisen sivuille tässä kohdin tieto, että Japanin katastrofi ei vaikuta Suomessa yleiseen järjestykseen tai turvallisuuteen tavalla, joka edellyttäisi täällä kansalaisilta mitään toimenpiteitä? Vaikka suomalaisia toki kiinnostaakin, mitä muualla tapahtuu.
Paikan päällä olevien suomalaisten asema on toki oma kysymyksensä.
Enkä toki rinnalla luopuisi myöskään radiosta enkä Teksti-TV:stä. Viime kesän myrskyn jäljiltä oli Keski-Suomessa seuraavaksi avattava patteriradio (radiollinen mp3-soitin) kun ei ollut sähkönjakelua eikä siis myöskään tukiasemia eikä kännyköissä kenttää eikä näin ollen sitä internetiäkään.
maanantai 14. maaliskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti