maanantai 1. helmikuuta 2010

Nainen, poliisi ja taksi

Ei, vaan lumi ja linja-auto.

Päättärillä hyrissyt 72 ei lipunut laituriin vaan sammutti linjavalot ja jyrisi pois. Hiljaisuus laskeutui, lumihiutaleita leijaili katuvalojen keilaan.

Aika lailla 20 minuuttia myöhässä liukasteli paikalle linjalle lähtevä. Ja kiiti matkalla Rautatientorille kuudessa risteyksessä päin punaisia. Jospa suunnittelijat voisivat laatia aikataulut, joita voisi noudattaa yhtä aikaa liikennesääntöjen kanssa. Jopa talvella?

Tänäinen hiipi laituriinsa vain muutaman minuutin myöhässä ja lähti liukastelemaan keskustan halki tielle 170. Radio, Novaaaaa häipyi kun ruuvasin kuulokkeet korviin ja Dark side of the moonin isommalle.

porvooseen

Pokkarinperkele repussa kun aura-auto kiiti samansuuntaista tietä itään lennättäen komean lumipilven. Kaksikko käytävän toisella puolella haasteli keskenään venättä.

Näsissä alas lumeenhukkuneelle pysäkille. Tolkkistentien varren pyörätie onneksi aurattu, jalkaa toisen eteen. aseman kaaretPerillä pullakahvit ja kahdeksan gigaa kuvia, vaikka valo vähenikin samaa tahtia kuin ikkunoiden takana tummui.

Kyyti Helsingin puolelle auttoi kovasti, ja Ogelissa kihisi juna parahiksi laituriin.

Steissin pysäkille heitti lumipilven hiomavaunu auroineen. Ikuistamatta jäi sekin.

Ei kommentteja: