sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Muutama piirto

Kannen tärinä koneiden käynnistyessä aluksen uumenissa, ja kuohuvan vanaveden ylle kerääntyvä lokkiparvi.

teemaVanhemmiten voi keskittyä olennaiseen ja jättää suosiolla pääruoan väliin. Kylmiä kaloja, perunoita, salaattia ja saaristolaisleipää huuhdottuna alas lasillisella olutta. Sitten sama uudelleen ennen kuin on juustojen ja lopulta makean vuoro.

Sonnien mylvintä ja simapullojen kilinä naapurihyteistä ja käytävältä söivät alkuyön, pimennysverhon unohtaminen auki loppuosan kun seuraava sukupolvi virkosi pirteänä viiden jälkeen.

Vesibussimatka ja vaeltelu Skansenilla, jota ei olisi pitänyt edes ajatuksissaan verrata Seurasaareen. Perin viihtyisää, taivaalta tulvivasta poliisikopterien läpätyksestä huolimatta.

pinnallaKaikki ne sotalaivat. Elävää sukellusvenettä ei meillä päin näe noin läheltä. Yhden aluksen häivemuotoilu.

Slussenilla tungos, Gamla Stanissa tungoksempi, hetkittäin ahdistavaksi asti. Kuinka paljon vaaleita poliisittaria maassa riittää?

Mukulakivimäessä makasi joku, ja uusintavilkaisu vahvisti karmeimman näkemäni jalkavamman. Astunut miinaan, olisi ollut ensiajatus ilman tätä maailman rauhanomaisinta ympäristöä. Shokissa voihkivan naisen ääreen oli jo kyykistynyt useampi auttaja ja vieressä puhuttiin puhelimeen, joten tehtäväksi jäi komentaa lapset katsomaan toiseen suuntaan ja pitää karavaani liikkeellä. Myöhemmin vielä mietin, voiko moista edes käydä ilman jotain ulkoista voimaa mutta kuka virittäisi nyt ja tuohon ylitodentuntuisen harjoituksen tai makaaberin performanssin?

Tasavaltalaisena en saanut vilkutettua väkijoukon mukana busseissa ohi ajaville iltapukuihin ja blingblingeihin soinnustautuneille hahmoille. epäilty rojalistiVärikkäästi puetut partiot jakoivat PUSS- ja KRAM-suklaata, Arlanda kertoi olevansa rakkauden lentokenttä ja poliisitkin hymyilivät, mutta tunnelbana oli tänään ilmainen ja sillä pääsi takaisin laivalle ennen päähulinan alkua. JASien ylilento olisi kyllä ollut mukava nähdä ja kuulla.

Leikkihuoneen TV:n ääreen kerääntyneitä kiinnostivat vihkiseremoniat ja MM-kisat. Illalla syötetyt ja pestyt perilliset simahtivat ennen pään osumista tyynyyn.

Sunnuntain myöhäistetty aikataulu jätti muumiaamiaiselle hyvää aikaa.

Ei kommentteja: