maanantai 20. syyskuuta 2010

Hinaaja ja hautausmaa

Kunnon turistikohteessa on melkein yhtä vaikea nähdä kulissien taa kuin Truman Showssa. Riveittäin ravintoloita, brittibaareja ja putiikkeja, joissa ne samat Barcan pelipaidat, vesipyssyt, uimarenkaat ja viinahyllyt.

hinaajaRannan päästä sentään näki sataman, hinaajan ja kaasulaivan. Verkkoaita kuitenkin eristi varsinaiset laiturit ja makasiinit. Huvijahteja ja purjeveneitä silmänkantamattomiin. Kaksimoottorinen ylätaso kaarsi pöristen yli peräti matalalta.

Loiva ylämäki vei vanhaankaupunkiin. Matkalla Santa Annan kappeli ja hyvinhoidettu hautausmaa. Ei multaa eikä nurmea vaan auringon polttamaa maata, kiveä ja kuivuneita kuin paperikukkia. aurinko ja kivetVainajien kuvia. Leluja. Yhdessä muistokivessä ytimekkäästi: Mama!

Roomalaisaikaisten kaivausten takana kaupunki muureineen ja torneineen, mutta markkinapäivä oli huono valinta. Kojuja samoine rihkamineen niin ettei sekaan ollut sopia. Toisella puolella kauppiaat vaihtuivat afrikkalaisperäisen näköisiin, joten jokin reviirijako oli sovittu.

Mammat katukahvilassa olisivat kyllä voineet olla Serranojen isoäiti ystävättärineen.

Ei kommentteja: