maanantai 25. lokakuuta 2010

Myöhäinen adapteri

Muistan joskus kehaisseeni julkisesti Verkkokauppa.comista ostamisen helppoutta. Katson verkosta, onko tuotetta saatavilla, ostan sen, maksan omilla tutuilla verkkopankkitunnuksillani: vahvistus tulee saman tien sähköpostiin ja puhelimeen asiasta vastaavan henkilön yhteystiedoin. Sitten vain odottamaan postia tai käytännössä hakemaan tuote raitiovaunulla Ruoholahdesta.

Kun en epäluuloisena suomalaisena ole aktivoinut luottokorttiani nettikäyttöön, ovat Amazonit sun muut ulkomaiset verkkokaupat jääneet minulta toistaiseksi kokematta.

Törmätessäni pnin mainintaan luomistaan kalentereista ja kirjoista arvasin tämän nousevan ostamisen esteeksi, mutta kävin aikani kuluksi kumminkin vilkaisemassa, miten Lulu.comista ostetaan ja maksetaan. Ei ole tähän mennessä selvinnyt. Puolen tunnin työn ja muutaman tusinan klikkauksen jälkeen näin jossain maininnan PayPalista (joka sekin on minulle vielä hepreaa) enkä muuta.

Luultavasti ongelmat johtuvat vain tietoteknisestä jälkeenjääneisyydestäni, mutta kaltaisiani riittänee jonkin aikaa. Kotimaisia vähittäiskauppiaita siis tarvitaan vielä.

5 kommenttia:

pni kirjoitti...

Tarvitaan kotimaisia vähittäiskauppiaita jotka eivät ole kalliimpia kuin ulkomaiset kollegansa.

/mek kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
/mek kirjoitti...

Eipä ole minunkaan korttini aktivoitu mihinkään, vaan hyvin tuntuu toimivan nettikaupoissakin. Luultavasti tästä seuraa kuolemanrangaistus tahi jotain vastaavaa.

Suomalaiset kaupat taas tuskin pystyvät kilpailemaan hinnalla ulkomaisten kanssa kun maksavat sen 23% alv:ta.

Mika kirjoitti...

Ei-kalliimpi kotimainen vähittäiskauppa olisi mukava, sitä en tiedä, olisiko sellainen realistinen.

Osaavammat ja rohkeammat ostavat suoraan maailmalta, muut maksavat siitä, että kauppias huolitsee tavaran lähemmäs ja helpommin maksettavaksi, kenties.

pni kirjoitti...

Usein tuntuu siltä, että vaikka myytävä tuote ei olisi juurikaan kalliimpi kotimaisesta verkkopuodista hankittuna, on kuljetus tämän maan rajojen sisällä moninkertaisesti kalliimpaa kuin ulkomailta tänne tavaran saaminen.