perjantai 28. joulukuuta 2012

Naapuruushengessä

Autojaan aurausvalleista esiin kaivavat töölöläiset vetivät välillä henkeä lapioihinsa nojaillen. Osmo Soininvaaran blogimerkintäkin mainittiin.
- - -
Osa pysäköintipaikoista tulee talven ajaksi varata lumen varastointiin, jottei kaikkea tarvitse kärrätä pois, jo kuntavaaliteemanaan kalliimpaa asukaspysäköintiä vaatinut Soininvaara vaatii, ja se näyttääkin jo toteutuneen. Hän tahtoo tehdä auton pysäköimisestä kantakaupungissa niin kallista, että siihen on varaa vain rikkaimmilla. Pahat autot vähenisivät, ja samalla [niiden rikkaimpien] autoille olisi enemmän tilaa, vihreät nokkelasti muistuttavat.

Jollei suoraan aihetta käsittelevissä kirjoituksissa niin ainakin niiden kommenteissa toistuu säännöllisesti vielä implikaatio, että kaikki töölöläiset ovat rikkaita kermaperseitä.

Halla-aho, Soininvaara ja muut laskukonemaiset loogikot kuulostavat välillä sydämettömiltä, mutta suorapuheisuutta täytyy kunnioittaa. Etenkin politiikassa, jossa tapana on olla näennäisesti mieliksi kaikille.  Soininvaara ei pelkää myöntää, että esimerkiksi minun ei missään tapauksessa kannata äänestää ainakaan vihreitä.
 - - -
Kun oma auto oli saatu näkyviin, riitti voimia vielä auttaa ikämiestä, joka kadun toisella puolella kuori ajopeliään esiin pikkuruisella lapiolla.

(Kuvassa töölöläinen kadunvarsipaikka eilen keskipäivällä)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

lumimöykkyjä ilmarinkadulla, olisiko kaksitoista tai neljätoista?

Mika kirjoitti...

Kyllä, aika lailla tarkalleen 12:n ja 14:n rajalla.