keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Painekattila

Kun länsimaissa räjähtää, kuuluu jeesustella, että kolmannessa maailmassa räjähtää useammin ja pahemmin mutta sitä ei noteerata.

Niin Bostoninkin kohdalla. Ja myllytys suhteutui tietenkin perinteisiin uutiskriteereihin: Tuttuus, yllättävyys ja niin edelleen. Tai siis se, että kohteina olivat meidän kaltaisemme ihmiset, joilla on iPadit ja maastofillarit ja jotka juoksevat maratoneja. Eivätkä jotkut toiset, käsittämätöntä kieltä molottavat vieraat rättipäät, (sic, jep).

Seuraavan aamun AamuTV:ssä oli varattuna paljon ohjelma-aikaa mutta käytössä niukasti tietoa, joten väistämättömänä tuloksena oli loputtomiin löysää spekulointia.

Uutisoverkillin jälkeen alan kallistua jeesusteluun. Kolmannessa maailmassa räjähtää useammin ja pahemmin mutta sitä ei noteerata.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kuuntelin tuon löysän pohdiskelun. piti katsoa sydämen asialla, mutta se oli jätetty bostonin vuoksi pois. minä alan kallistua jeesustelun lisäksi myös haakanan ratkaisuun. paitsi että yhden kuukauden sijasta sata.

Mika kirjoitti...

Voin kuvitella, että mediataloissa on valmiina jokin "pommi-isku Amerikassa" -paketti, joka toteutetaan tarvittaessa. Tähän tapaukseen se tuntui hiukan ylimitoitetulta.

/mek kirjoitti...

Juuri kaksi päivää sitten päätin vähentää uutistenkulutustani kokeiluna niin etten lue mitään uutisia mistään.

Ei totaalikieltäytyminen ole tietenkään onnistunut, mutta esim. tästä Bostonin jutusta olen lukenut kolmen rivin verran ja niissä on ollut kaikki se tieto mitä tarvitsen ja jonka hankkimiseen olisin aikaisemmin käyttänyt tunnin lukemalla samat spekulaatiot useammasta eri paikasta.

Kahden päivän kokemuksella voin muutenkin jo kertoa, että elämänlaatu on parantunut huimasti. Säästyneen ajan käytin kokonaisen elokuvan katsomiseen.

Mika kirjoitti...

Uutisfriikkinä en pystyisi samaan kuin te.

Kotona irvaillaan nettiriippuvaiseksi, mutta kun asiaa mietin, kyse on vain edellisten muotojen jatkumosta. Ennen nettiä olin sanomalehti- TV-uutis- radiouutis- ja TekstiTV-riippuvainen.