keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Vaalispammiviikot

En jaksa katsoa TV:n tai muitakaan vaalikeskusteluja.

Arvelen vuosien mittaan saaneeni puolueiden linjoista ainakin summittaisen kuvan heidän tosipaikassa ajamiensa asioiden ja lausumiensa kannanottojen pohjalta. Sen päälle ei kiinnosta, heittikö joku puheenjohtaja väittelyssä nokkelan tokaisun tai istuiko joku esiintymisen asiantuntijoiden mielestä vakuuttavassa asennossa.

Jos jaksaisi käyttää politiikan seuraamiseen enemmän aikaa, se kannattaisi ohjata eduskunnan pöytäkirjojen ja talousanalyysien tutkimiseen. Yllättävän moni tuntuu äänestävän muuta kuin mitä myyntipuheissaan väittää.

Some-virrassani käy ihmisinä sääliksi ehdokkaita kun näkee, millä kouristuksenomaisella rutistuksella he kääntävät jokaisen kiven äänien eteen. Twitterissä olen pudottanut seurannasta jo aika monta virran omakehulla tukkijaa. Osan saatan löytää vaalien jälkeen uudelleen, osa katoaa näkyvistä iäksi.
- - -
Jos vaaliennuste pitäisi tehdä Twitter-virtani perusteella, prognoosi olisi helppo. Vihreät saisivat 100 paikkaa, vasemmistoliitto 60,  kokoomus 35, kepunaadit 3 ja persut 2.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla menis yksi paikka myös Viskipuolueelle.....mutta ONNEKSI nuita paikkoja EI jaeta tuollai! :)

Topsukka

Mika kirjoitti...

Viski on kuulemma monessa paikassa suosittua. Itse en vielä 50 vuodessa ole päässyt makuun, mutta ehkä jonain päivänä.

Maitopuolue? Sellainen taitaa tavallaan jo ollakin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mä Mika sut vielä opetan tuohon juomista jaloimpaan :)