keskiviikko 16. elokuuta 2017

Bondit

Sekä Corleonen perheeseen että James Bondiin taisin itse asiassa tutustua ensin kirjoina, mutta sittemmin toki elokuvat nousseet dominoimaan mielikuvia.

Omanlaistaan campia, jos termin yhtään oikein ymmärrän, mutta kyllähän Bond-leffat ovat kiinteä osa horisonttia.

Tämän kesän sarja Nelosella on mennyt taustaäänenä: jotain katsottu pitempään ja jotain, kuten eilen, parikymmentä minuuttia, jalkapallon alkamiseen toiselta kanavalta saakka. Hei, nyt tulee sejase klassikkokohtaus tai -repliikki, ja sitten taas huomio muuhun.

Sean Connery toki bondeista bondein, vaikka omalle ikäluokalle kai Roger Moore se "oikea". Golden eye olisi katsottava ihan Bond girleistä ihqimman eli "Natalya Simonovan" takia, "Anya Amasova" jo menikin ja ilmeisesti"Naomi" myös.

Luulen, että katson mieluummin kepeämpiä kuin uusimpia synkkäsävyisempiä bondeja.

TV Tropesin aarreaitassakin Bond-aineistoa riittää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

meillä oli kaarlen kanssa sellainen tapa, että jos toinen ei voinut tai osannut vastata johonkin kysymykseen, sai vapautuksen, jos siteerasi james bondin repliikkiä: sorry old man, section 26, paragraph 5. sure you understand.

on vähän surku, että poikani ei enää tiedä keitä rautahampailla teräsputkia rouskuttava jaws, tai tai pirtsakka sihteerikkö ms moneypenny, tai jujutsua taitava pussy galore ovat.

meri

Mika kirjoitti...

Totta, seuraava sukupolvi ei enää välttämätä nosta katsettaan omasta laitteestaan kun intoilen, että kattokaa nyt, tää on hyvä kohta.

Ja hössötykseni, että tämä näyttelijä oli Edge of darknessissa Darius Jedburgh, herättää vain kysyviä katseita.

Edes Ernst Stavro Blofeldin nimeä olen yrittänyt vakiinnuttaa maailmanvalloitukseen pyrkivän pahiksen yleisnimenä.

Anonyymi kirjoitti...

mika

darius jedburgh! muistanko väärin, vai pelasiko jedburgh yhdessä edge of darknesin kohtauksessa golfia ruutu-tupsupipossa?

meri