keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Melkein liki Toukolan kylää

Ei ihan postiauto, mutta on tavallisessakin vähän pidemmän matkan linja-autossa vielä nostalgian häivähdys. Kuljettaja näppäilemässä summaa koneeseensa, moottorin nouseva jyrinä kun ajoneuvo kaartaa maantielle ja ehkä kaikista eniten penkkien karheiden päällisten tuoksu.

Klaukkalan linja-autoasemalla on kuusi laituria ja tilausajoille vielä seitsemäs. Tai ei laituria, mutta ainakin numeroidut kyltit.

Isosta risteyksestä vanhasta muistista mäkeä alas ja sitten oikealle. Urheilukentän tienoo näkyi muuttuneen työmaaksi, kyltit kertoivat tapahtumakentän, mikä sellainen sitten onkaan, rakentamisesta. Pujottelin verkkoaitojen välistä ja parkkialueiden poikki tekonurmen häkkiin.

Selän takana nurmijärveläinen niittyaukea, jonka taa aurinko laskeutui. Sekava örinä paljastui pariskunnaksi, joka ilmestyi jostain soratielle ja rouski epävarmoin askelin kohti kylän keskustaa.

Kentän puolella tavallista enemmän maaleja, ja syyskauden avausvoitossa ne irrottavat totuttua leveämmät hymyt.

Avausjaksolla pelattiin matalalta porottavan auringon paisteessa, joka lämpeni kellanpunertavaksi ennen kuin katosi ja jätti kentän kylpemään valonheitinten loisteessa mustuuden keskellä.

Busseja Helsinkiin lähti puolen tunnin välein.

Ei kommentteja: