lauantai 29. maaliskuuta 2008

Sinne ja takaisin

Meno

Pendolino oli täydehkö, viereisellä raiteella Tampereella jo odottanut pikajuna ei niinkään. Mutta sinisen vaunun iso ikkuna huokui kylmää. Ulkona terävätorninen kirkko.

Keijo Korhosen Sattumakorpraali, sujuvasti soljuvaa tekstiä, meheviä anekdootteja kotimaisista ja vieraista diplomaateista. Selväksi tuli, että maailma pyöri siihen aikaan Kekkosen ympärillä. Lopun jankkaus EU:sta ja muista salaliitoista totta tai ei muttei tekstinä samaa tasoa. Kirjan loputtua vaihdoin podcasteihin. Tulenkantajat. Elvi Sinervon haastattelu 70-luvulta. Loka Laitinen, Matti Rimpelä ja se saarijärveläinen lääkäri Enbuskessa puhumassa keski-ikäisistä miehistä.

Matkakeskuksen Hesestä nopea kanapatonki ennen kuin bussi lipui laituriin. Taulumäen kirkko.

Olo

Tenavien kaikki asiat. Sauna. Loputon lumipyry. Kolapartio,päivän sää vieressä Valtra ja bobcat tietä aukaisemassa. Ja sitten lisää. Penkassa puolireiteen lunta. Kälylässä takan lämpö. Teemalta dokumentti James Nachtweysta. Ilmeetön, vaikeneva sankarihahmo. Ammattimies, kai. Räiskäleitä, mustikka-herukkahilloa. Valtakunta sujuvasta mobiilidatasta.

Paluu


Sivutie perunapelloksi pakkautunutta lunta. Nelostiellä suola-autoja. Mäki, jossa rekan perävaunu paperirullineen kerran lähti luisuun. Tikkakosken taivaalla Vinkako, siivenpäät punaiset ja kokarditunnukset. Kiitotiellä kohta sama tai samanmoinen. Suksibokseja pohjoiseen. Ajokulttuuria ja ei, eräillä. Pissapojan varoitusvalo. Salpausselän jälkeen selkeämpää, etelässä kuivaakin asvalttia. Jee, Helsinki, pikkulikka innostui. Spårahallien jälkeen ensimmäiset liikennevalot. Kirkas sininen taivas, auringon lämpö tuulilasinkin läpi. Täällä on tuiskuttanut, kertoivat kasat samalla solisten jo viemäreihin.

Kaupasta starttieineet. Kulmalta pahvilaatikoissa Opera Specialit koko kohortille.

Peliin.

Ei kommentteja: