keskiviikko 2. joulukuuta 2009

Virheellisiä mittaustuloksia

Kaupunginosalehti Töölöläinen siteerasi ”Helsingin sosiaaliviraston Asunnottomien palvelut/Hietaniemenkadun palvelukeskuksen muistiota 23.9.2009”.

Että poliisin mukaan kesä-heinä-elokuussa oli alueella ollut huomattavaa nousua näpistyksissä ja vahingonteoissa sekä poliisilain mukaisissa kiinniotoissa ja nousua huumausainerikollisuudessa ja petoksissa. Että Valintatalon edustajan mukaan ei Lapuankadun myymälästä ennen palvelukeskuksen toiminnan aloittamista ollut tullut lainkaan hälytyksiä mutta että esimerkiksi pelkästään elokuussa hälytyksiä oli ollut 35, ja että myymälä on nyttemmin noussut ketjun Helsingin myymälöissä hälytysmäärissä toiselle sijalle heti Mäkelänkadun Valintatalon jälkeen. Ja että vaadittava vartijapanostus vaarantaa liikkeen kannattavuuden. Että vartiointiliikkeen edustaja kertoi, että Lapuankadun Valintatalo oli kesän 2009 aikana noussut yhtiön koko Suomen hälytyskohteiden joukossa jo kolmannelle sijalle.

Ynnä muuta.

Asiantuntijat aikanaan vakuuttivat, että asuntolan olemassaoloa ei tulla alueella edes huomaamaan, joten joko juttu ei pidä paikkaansa tai sitten listatut harmit johtuvat jostain muusta syystä.

Vaikkapa Helsingin Sanomat mittavine resursseineen voisi ottaa selvää, mikä on saanut tylsät töölöläiset kermaperseet yhtäkkiä riehaantumaan. Juttu lienee tekeillä, koska aihe ei vielä ole sivuilta silmiini sattunut.

Ei kommentteja: