tiistai 11. toukokuuta 2010

Matkavuorokausi

Finaali meni lyhyen kaavan mukaan, joten junalle ehti hyvin. Etenkin germaanikollegan tarjottua ystävällisesti kyydin asemalle. Piti vielä palata lipun kanssa tiskille kysymään, mikä tshekinkielinen kohta tarkoittaa vaunun ja mikä paikan numeroa.

Sade piirsi ikkunoihin kuvioita, lännempänä ilta-aurinko maalasi katot. Myyntikärrystä iso cappuccino ja patonki briejuustolla lisukkeineen, kuvien viilausta.

Hlavni Nadrazilta kävelymatka hotellille, valtavan synagogan ja kirkon ja Namesti Republikyn ohi. Asemalla rinkkamatkaajia ja eläkeläisturisteja, yllättävän hiljaista lauantai-illaksi.

Taksin tilaus aamuksi, nettitunnukset, kuvia FB:hen. RBB-kanavalla dokumentit Berliinin raitiovaunuliikenteestä ja Bahnhof Zoosta.

Uskaltaako nukahtaa ettei nuku lentonsa ohi? Koiranunta, kuten yleensä, jäätyään tuijottamaan futisstudiota jossa vieraana Oliver Kahn. Melkoinen setti Bundesligan päätöskierroksen ja FCB:n 22. mestaruuden ympäriltä. Yhtä monta kuin on kotomaamme ykkösellä sekä miehissä että naisissa.

Tikkana ylös melkein ennen kuin puhelin alko 4.30 äännellä, suihku ja parranajo piristivät. Ulkona kadulla jo vilkastuvaa, auto ja pukuun sonnustautunut herrasmies odottivat. Ilman ruuhkaa Ruzyneen ajoi puolta nopeammin kuin viimeksi. Krtek-kauppa ei ollut vielä auki, mutta aamiaiseksi löytyi jäätee ja kanapatonki. Toviin en täytettyjä leipiä syö.

Kenttämiehet paiskoivat laukkuja ATR72:een samalla kun kapusimme takaovesta matkustamoon. Lentoemännätkin ovat tuntuvinaan heti jotenkin elegantimmilta kun yhtiö on italialainen. Kai pilotteihinkin saattoi luottaa, olihan Porco Rossokin sieltä.

Münchenin kentän kaupassa hyllyllinen FCB-tavaraa, josta valikoitui tuliaisiksi mestarien lippis. Englantia puhuva nainen kysyi Arsenal-tuotteita tajuamatta, että oli väärässä kaupungissa.

Lehteni artikkelia Louis van Gaalin olutsuihkusta sivusta silmäillyt vierustoveri yritti keskustelua Weisswurstista ja Hefeweizenista, mutta unen puute tekee tavallistakin epäsosiaalisemmaksi. Raskasta torkahtelua, kunnes A320:n moottorit vonkaisivat kierrosten putoamisen ja lähestymisen alkamisen merkiksi.

Pilveä liki pintaan saakka.

Kolean raikas Vantaa.

Ei kommentteja: