lauantai 28. kesäkuuta 2008

Saksa voitti kultaisella maalilla

Jalkapallon EM-finaali käytiin jo tänään Helsingissä, ja Saksa löi dramaattisten vaiheiden jälkeen Espanjan maalista poikki -osumalla 20-19.

Vikkelä Espanja aloitti kovalla itseluottamuksella ja korkealla prässillä karaten parhaimmillaan jo 16-7-johtoon. Saksalainen diesel kuitenkin käynnistyi vähitellen, ja maali maalilta kokenut joukkue kiri eroa kiinni. Erittäinkin, olihan saksalaisten keski-ikä yli 35 vuotta espanjalaisia korkeampi. Aivan asiantuntijoiden odotusten mukaisesti Saksa hallitsi myös ilmatilaa suvereenisti, mutta olivat sen pelaajatkin keskimäärin yli puoli metriä pitempiä.

Tilanne oli aivan lopussa 18-18, kun ottelu näytti jo ratkeavan Puyolin ohjatessa epäonnekseen keskityksen omaan verkkoon. Saksan puolustus kuitenkin nukahti heti perään täysin, ja Torres juoksi tyhjiin viime hetken tasoituksen.

Ratkaisu oli haettava maalista poikki-periaatteella ja jälleen kerran se syntyi Saksan erikoistilanteesta. Tällä kertaa kulmapotkusta, joka jatkettiin etutolpalta ovelasti vielä toisella syötöllä kohti takatolppaa Casillasin ulottumattomiin.

Muistin taas, miksi oikeat futaajat eivät pelaa nurmella lenkkareilla nauhat auki. Vasen jalka lähti alta kuin jäällä ja spagaatin yritelmä repäisi ensin nivusissa ja sitten toisessa ja sitten toisessa polvessa. Nurmikko löi poskeen ja kenkä lähti jalasta. Kentän laidalla rouvat kouristelivat kaksinkerroin naurusta, mutta ilmeisesti mitään ei mennyt rikki, ei edes kamera repussa selässä.

2 kommenttia:

/mek kirjoitti...

Väärää opetusta sanoisivat Wanhat Herrat. EM-kisojen loppuottelu on jouduttu siirtämään sateen takia ja niiden sijaan on vuorossa ollut lentopallon olympia-karsinnat.

Se rikkinäinen kukkamaljakko ei liity asiaan mitenkään.

Mika kirjoitti...

Sisäpalloilut. Espanjan ja Saksan tähtien yhteinen viimeistelyharjoitus jouduttiin vetämään eteisessä hys hys -profiililla, koska seinillä on kolme peiliä.

Jos UEFA saa vihiä näistä varjotapahtumista, seuraava ovikellon soittaja saattaa olla juristi.