tiistai 24. elokuuta 2010

Askeleen verran jäljessä

…helsinkiläiset joutuvat hallituksen energiaveropäätösten jälkeen "karvaasti maksamaan" siitä, että pääkaupungissa ei ole noudatettu keskustalaista energiapolitiikkaa.

Ja linkki.

Mitä vi**ua, on helsinkiläisen ensimmäinen reaktio.

Joku on mokannut tekstin muotoilussa, on toinen reaktio, koska eiväthän poliitikot koskaan sano mitään värikästä tai terävää.

Ja kolmantena tulee, että sanoi, mutta saadakseen aikaan jonkin reaktion. Tai ehkä vain on niin, että Kepu olisi pitänyt jo kauan sitten siirtää puoluerekisteristä rikosrekisteriin, kuten joku muistaa muistuttaa.

Poliittisesta kulttuuritoimitukseen.

Matti Yrjänä Joensuulta on tulossa uusi kirja, minkä jostain syytä kuulin vasta Kemppisen kommenteista. Odotan innolla kun kaikki entisetkin nakottavat rivissä tuossa hyllyllä, mutta pienellä vavistuksella myös. Joensuun maailmat kun ovat alkaneet kirja kirjalta muuttua aina vain ahdistavammiksi.

(Edit: Uutuus mainittu lukemassani Salla Brunoun Pahan pappi -arviossa, mutta jäänyt silloin rekisteröitymättä tai vain saanut "ei toimenpiteitä" -leiman)

2 kommenttia:

edsel kirjoitti...

Minä luin Pahan papin hyppimällä - sekopään sisäiset harhat jäivät väliin. Eivät kiinnostaneet, pseudolatinaiset loitsut eivät olleet uskottavia. Paljon aidompaa ja persoonallisempaa kauhua oli aikanaan Väkivallan virkamiehen arkinen paniikkireaktio kun huomasi virka-auton puuttuessa olevansa julkisessa kulkuneuvossa mukanaan pussillinen irtosormia.

Mika kirjoitti...

Minua eivät loitsut isosti haitanneet. Hahmo tuntui enemmänkin epämääräiseltä intensiivisen hulluuden ja pahuuden symbolilta. Ja tietty voimakentältä, jollainen voi vetää puoleensa lapsia, jotka eivät saa huomiota oikeilta läheisiltään.

Kaikenlaiset henkilöiden sisäiset mielikuvitusmaailmat tuntuvat Joensuulla vuosien mittaan lisääntyneen. Mitä lie odotettavissa seuraavassa kirjassa.