torstai 5. toukokuuta 2011

Saksaa aamiaisella

Grillatut tomaatit ja herkkusienet ovat mainioita aamupalalla. Ja pienessä kannussa pöytään tarjoiltava kahvi erinomaista. Lohessa saisi olla enemmän savua ja enemmän suolaa.

Pöytälukemisena Handelsblatt, joka kertoi maan talouden olevan nousussa. Esimerkiksi BMW ja Siemens tehneet huipputuloksia, jälkimmäinen etenkin uusiutuviin energiamuotoihin liittyvällä teknologiallaan. Siemens, lukee myös tuulivoimaloissa, joita tässä Merseburgin ja Weissenfelsin välillä Leunassa komeilee kymmeniä. On myös jalostamoa, paperitehdasta ja horisontissa höyryävät harmaat ydinvoimalan suippiot. Ja pellollinen aurinkokennoja. Ja vihreää ja keltaista peltoa.

Valtatie 91 on kovasti suora, maisema vihreä ja tuoksut kesäiset. Eilen tuli vastaan viikon ensimmäinen Trabant. Muuten autokanta on vähintään Suomen tasoa ellei uudempaa.

Toissa yönä yhdeksän ja puolen tunnin unet, viime yönä vielä pidemmät. Yhdessä unessa SSV ja SPV pelasivat finaalia jumppasalissa ja Tommy Koponen viiletti laitahyökkääjänä numerolla 11. Toisessa oli finaali Tampereella alkamassa mutta minulla liput juuri lähdössä olevaan junaan.

Aamiaistarjoilijaa kiinnostivat Suomen joukkueen esitykset ja mestaruusmahdollisuudet. Varoitin, että Ruotsi on superhyvä ja Tshekkikin voi yllättää.

Anssi Kelan kuvauksesta päätellen Rushin esiintymisen menettäminen täällä olon vuoksi oli menetys.

Ei kommentteja: