torstai 24. toukokuuta 2012

Auringonpaistetta, vihreyttä ja linnunlaulua

Saadapa varastoon näitä auringonpaistetta, vihreyttä ja linnunlaulua tulvivia kesän kynnyksen aamuja.

poikueTöihin kiirehtijöitä, aavistuksen hyvää tuoksua jälkeensä jättäviä lenkkeilijättäriä, Lapinlahden rannassa siitepölyketossa uiva sorsapoikue. Voikukkasatoa piiskalla ajaleva ja kasoiksi haravoiva topparoikka.

Kuulokkeissa Julkinen sana ja Lehdet verkossa. Ei mitään varsinaisesti uutta, mutta että journalistit itsekin ovat huomanneet ulkomaanuutistensa lähteiden rajallisuuden.  Ja että menneeseen juuttuneiksi haukutuissa mediataloissa kyllä mietitään kuumeisesti mediakentän muutoksia ja niihin reagoimista.

Saadapa nyt kuunnella Enbusken radio-ohjelmaa Kreikan ja euron tämän hetken tilanteesta.

taivalsaariLastenklinikan risteyksessä huomasin Sports Trackerin taas sinkautelleen minua 58 kilometriä virtuaalisesti ympäri eteläistä Suomea. Olisiko samassa rintataskussa hyrissyt mp3-soitin sotkenut kentät? Laskelmat on kuitenkin helppo korjata kun tietää, että peruskävelyvauhtini on varsin tarkasti se kymmenen minuuttia per kilometri.

Biomedisiinakorttelin ympärillä melkoinen kuhina töihin ja opiskelemaan kai saapuvia.

Topeliuksenkadulta portaat ylös ja kirjaston lehtisaliin. Urheilulehti tökkäisi Kummolan lähipiirin busineksia. Kummola, schkummola, mutta follow the money on aina kiintoisa lähtökohta. Imagessa Anu Silfverbergin mielenkiintoinen juttu sairauksista, diagnooseista, verkosta ja sosiaalisesta mediasta.

Entäpä Suomen Kuvalehden teksti Arctic Sean kaappauksesta?

Tammikuussa 2009 Viron venäläinen Vitali Lepins sai velipuoleltaan Dimitri Savinsilta tarjouksen. Hän saisi 10 000 euroa jos osallistuisi "työhön Itämerellä". Siihen sisältyisi nouseminen moottoriveneestä rahtialukseen, miehistön eristäminen ja aluksen haltuunotto. Rahaton ja työtön Lepins tarttui ehdotukseen. Savins ehdotti samaa myös viidelle muulle miehelle. Ryhmä oli koossa.

Palautui mieleen eräs Neuvostoliiton hajoamisen aikuinen pöytä, jossa puolituttu kaveri kertoi tuttavansa etsivän muutamaa armeijan käynyttä ampumataitoista miestä yhteen muutaman päivän kestävään juttuun jossain Baltiassa. Palkkio olisi hyvä eikä mitään dramaattista melko varmasti tapahtuisi. Ohitin tarjouksen naurulla tyhjänä rehvasteluna, mutta onhan sitä auringon alla kaikenlaista.

Topeliuksenkadulla lämpötila nousi entisestään aamun vanhetessa aamupäiväksi.

Ei kommentteja: