torstai 10. toukokuuta 2012

Oltermanni

Oltermannikimpale mureni leikatessa tavallista helpommin. Laitoin Valiolle viestiä palautelomakkeella ja kysyin, olisiko juusto voinut vaikka jossain kohdin matkaa jäätyä. Korostin, että maku oli silti moitteeton ja kyse on uteliaisuudesta eikä reklamaatiosta.

Nopeasti saapuneessa sähköpostissaan Valio pahoitteli virhettä tuotteessa, kertoi, että ilmiö johtunee poikkeustilanteesta kypsymisprosessissa ja kysyi lisätietoja erän identifioimiseksi.

Lähetin lisätietoja ja korostin edelleen, että maku oli moitteeton.

Valio kysyi tilitietojani voidakseen korvata virheellisen tuotteen.

Vastauslomakkeessa ei ollut paikkaa korostaa kolmannen kerran maun olleen moitteeton, joten jouduin tyytymään tilitietojen antamiseen.

Huomasin Valion suorittaneen minulle pienen rahallisen korvauksen. Juuston maku on edelleen mieleeni, joten ostin lisää Oltermannia.

Tulee mieleen se Frasierin jakso, jossa veljesten isä saa vahingossa pankkiautomaatista liikaa rahaa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yrityksillä on monia tapoja torpata asiakaskontaktit. Taannoin huomasin että Pirkka hylamaitotölkissä on maitoa vain 9 desiä, eikä litra kuten pitäisi. Tottakai oletin, että heidän linjastossaan on jokin vahinko ja ilmoitin asiasta. No, tuli 5 euron lahjaseteli K-kauppaan. Minä teen pannukakun aina 9 desiin, joten mittasin sitten toisenkin kerran Pirkka hylamaitoa, ja sama juttu, ei ollutkaan litraa. Ja taas, soitin ja kerroin. Ja taas sain 5 euron lahjasetelin K-kauppaan. Kolmannella kerralla sanoin, etten todellakaan kerjää hyvityksiä, vaan haluaisin että litran maitotölkissä oikeasti olisi litra maitoa. Sain taas etusetelin. Nyt vähän aikaa sitten ihan piruuttani ostin pannukakkua varten Pirkka hylamaitoa ja edelleenkin vain 9 desiä. Eihän heidän tosiaankaan kannata korjata asiaa kun voivat litran hinnalla myydä 9 desiä! Ja kyllä, en juurikaan asioi enää K-kaupoissa.

Anonyymi kirjoitti...

sisullani ylpeilevänä suomalaisena kuluttajana olen usein liian kiltti, nöyrä ja sisuton. siedän mukisematta huonoa palvelua ravintoloissa, kaupoissa, pankeissa ja virastoissa. en vaadi valmistajalta uutta tuotetta virheellisen tilalle, enkä kauppiaalta selviä hintamerkintöjä.

maksan kiltisti maailman kalleimmat hinnat, gryndereitten voitot ja pankkien tappiot. olen oikeutetusti vihainen ja pettynyt, mutta pysyn mieluummin vaiti kuin avaan suuni asialliseen valitukseen.

minulla on kertakaikkisen heikot valmiudet esittää toivomuksia tai valituksia palveluista tai laadusta. itsetunnossani on huojuvuutta, mikä aiheuttaa sen, että olen hiljaa.

mutta jos sitten joskus en ole, töräytän asiani ilkeästi.

sellaisissa tilanteissa olen opetellut laskemaan kymmeneen. kun alkuärtymys on puhallettu pois, valitus on helpompi muotoilla asialliseksi. moite on esitettävä samassa sävyssä ja yhtä asiallisesti kuin kiitoskin. kun valitus ei sisällä tunnelatauksia, valituksen vastaanottajankin on helpompi suhtautua siihen asiallisesti.

toisaalta posliinikaupassa on usein kaksi norsua - yksi tiskin kummallakin puolella.

Mika kirjoitti...

On helpompi täyttää palautelomake kuin sanoa naamakkain tarjoilijalle. Suomalaisin tapa toki jättää vain ensi kerralla menemättä.

Uteliaisuus ja ajatus firman prosessin kehittämisestä motivoivat omalla tavallaan.

Tuo hylamaito jäi kyllä mietityttämään. Nyt on pakko ostaa, mitata ja tehdä sitten vaikka pannukakkua. Onko enää mitään tarkastajaa, joka kiertäisi mitttaamassa kappoja kruununleima taskussaan? Systemaattinen vilppi, jos sellaista ilmenee, on pahinta kaikista.