keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Tietokoneen vappunenä

Oli mielenkintoista seurata itsenäisyyspäivän viettoa Suomen ulkopuolelta. Niin näemmä vappuakin. Somevirta hiljeni, aihepiiri kapeutui. Rasittavat piirteet eivät tulleet silmille, yhtään humalaista ei näkynyt.

Hotellin ravintolassa yksi paikallinen olut, mozzarellasalaatti ja grillattua kananrintaa herkkusienten kera. Vappuaamiaisella mysliä maidolla, paprikamunakasta, patongin väliin kinkkua, paikallista juustoa, paprikaa ja kurkkua. Omenamehua. Harvinaisen hyvää kahvia niin monta kuppia, että sekosin laskuissani. Vielä valmentajien pöydässä sellaista sanailua kuin nyt urheilujoukkueissa tapaa kuulla. Myönteisessä merkityksessä.

Ikkunasta huokuva helle, klooripitoisen siivousaineen jättämä tuoksu ja hotellin portaissa sandaaleissaan ja aurinkolaseissaan vastaan läpsyttelevät shortsittaret tekevät etelänmatkan tunnelmaa. Hiekkaiset rantalelut ja aurinkovoiteen aromi puuttuvat vielä. Täksi päiväksi on Nitraan luvattu 31 - 32 astetta, sitten pitäisi alkaa ukkosten kautta laantua.

Tekniikka tarjosi ikävän yllätyksen kun läppäri ja langaton verkko eivät päässeet hallilla keskusteluyhteyteen. WPA2-PSK-salaukseen syötetty salasana kyllä kelpasi, ja pitkään IP-osoitetta haettuaan laite ensin herjasi puuttuvasta liitettävyydestä mutta sitten yhdistikin. Vaan paketteja ei vain alkanut tulla sisäänpäin. Sama ilmiö kolmessa eri verkossa kun kaikilla muilla toimii, eli koneessani on nyt jotain poikittain. Ei ratkaiseva, mutta toimintaa hidastava ongelma. Ratkaisuja googlatessa ehdotettiin verkossa WLAN-kortin ajurien päivittämistä uusimpiin. Tänään nähdään, oliko siitä apua.

(Edit: En tiedä, oliko ratkaisu juuri se, mutta nyt yhteys syntyi.)

Ei kommentteja: