keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Kotia kohti

Depardieu ryhtyi venäläiseksi ja Suomestakin muutti yksi Hollantiin, huomaa Tillman.

Parempaa kohti kai kukin pyrkii.

Mikä palauttaa mieleen toistuvan mietteen. Mitä, jos samanmieliset eriytyisivät omiksi valtioikseen? Karkealla meemityksellä vaikka punavihreät hipit omaansa ja veemäiset wannabeporvarit omaansa?

Toisessa luomuruokaa, avoimet rajat ja kansalaispalkka, toisessa vaikkapa tasavero ja - mitä kaikkea?

Millaisia paikkoja niistä tulisi?
- - -
Ihan muusta ja ohimennen:

...pilvinen sää on pitänyt presidentti Assadin pommikoneet maassa, kirjoittaa Jari Lindholm Syyriasta.

Olin luullut tuollaisia rajoitteita ollleen pikemminkin toisen maailmansodan aikaisilla lentokoneilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mika

idea hyvä, toteutus mahdoton. kuppikuntaisuus ei ole mikään veteen piirretty viiva. pikemminkin se on eräänlainen kiinan muuri, joka erottaa erihenkiset ja yhdistää samanmieliset. ajatellaan nyt vaikka niin pientä asiaa kuin valkosipuli; sillä on rakastajansa ja vihaajansa, eivätkä nämä konsaan voi yhtyä.

tai ajatellaan euroopan unionia: kotiinpäin vetämistä, tiukkaa sisäpolitiikan peluuta, arvovaltakiistoja, oikeita ja keksittyjä ehtoja ja kynnyskysymyksiä, ärtyneitä tunteita ja - draamaa ja sekasortoa. erityisesti tämä koskee huippukokouksia, joissa yritetään muutaman kaoottisen kiihkeän tunnin aikana sopia keskeisen tärkeistä asioista, joista ei muilla tasoilla ole päästy yksimielisyyteen.

kaikesta tohinasta ja hammasten kiristelystä huolimatta yhdentyminen on mennä kolistellut eteenpäin, mistä voi hyvällä syyllä käyttää sanaa ihme.

maailma perustuu dikotomiaan. on ääristallari stalinisti, jonka mielestä aku ankkaa ei saa lukea, vaan pelkästään koillis-kiinan aikakausilehteä. ja on pukujätkiä, jotka alkavat laulaa maamme-laulua pienimmässäkin sievässä. samanmieliset harry potter -fanit kohtasivat muutama vuosi sitten toisensa öisissä kirjajonoissa. uskonnollinen yhteisö valitsee kurkihirsiensä alle vain riittävän vanhurskaat.

semmoista se on tämmöisten kanssa.

Mika kirjoitti...

Toteutus on toki mahdoton, ja onnistuessaankin se yhteisten vihollisten puuttuessa vain avaisi uusia rintamalinjoja. Samaan maahan päätyneet huomaisivat olevansa erinäisistä asioista aivan eri mieltä.

Jospa tuon voisi simuloida jotenkin järkevästi?