Tavoite on perustaa vihapuheisiin keskittyvä verkkorikosyksikkö ja vihapuhetta paljastava, tutkiva sekä ennalta ehkäisyyn keskittyvä yksikkö— Poliisiylijohtaja (@SJKolehmainen) September 22, 2016
Tarkoitus varmaankin hyvä mutta ensiassosiaatio väistämätön.
4 kommenttia:
mika
moniääninen keskustelu on sikavaikeaa. usein julkisuuteen tullaan pitämään monologeja, erityisesti vihamonologeja. tylsää tietysti se, että vihapuheessa vihaaja kuolee aina ensimmäisenä – ei välttämättä fyysisesti, mutta sisältäpäin.
en oikein usko poliisiylijohtajan skenaarioon. vihapuheen, tai ylipäätään minkäänlaisen puheen ehkäisy on mahdoton juttu. olisi epäloogista edes unelmoida, että toinen luopuisi rakkaista näkemyksistään ja omaksuisi ne, joita minä pidän parempina, jos yritän estää häntä ilmaisemasta nykyisiä näkemyksiään.
meri
Näissä ajautuu helposti hetteiselle suolle.
Kielletty ajatus / kielletty sana tai merkki / kielletty teko.
Mihin on mielekästä puuttua ja millaisia ovat reaktiot?
Kuka määrittelee kielletyn ja miten vilpittömillä perusteilla?
Joko vihapuhe on laissa määritelty käsite vai tarkoittaako se yhä vielä vain "en pidä mielipiteestäsi"?
Ei taida vihapuhe-sanaa vielä löytyä lakitekstistä.
Oletan, että sen ajateltaisiin seurailevan jollain tavalla tuota RL 11:10 logiikkaa:
"Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."
Lähetä kommentti