tiistai 9. maaliskuuta 2010

Kosteat läikät kadussa

Ulkona paistoi aurinko ja sulatti tummissa kohdissa lunta niin että sihinän melkein kuuli. Näettehän muuten tekin nuo menninkäiset?

kuva kuvastaKokoushuoneen seinillä arvovaltaisen oloisia univormumiehiä, ja siellähän olikin tuttuja naamoja. Kenraalit Heinrichs, Walden, Dietl ja Erfurth, jonka Suomen-muistelmat nakottavat tuossa hyllyllä. Rytikin, ja ryhmäkuvassa Suomen marsalkka ynnä erinäisiä muita.

Sanojen äärimmäisen maltillisia korotuksia toistuminen nosti spontaanin tirsk-reaktion. Kukaan ei sentään sanonut tulevansa kohta Sun Tzuhun.

Kotimatkalla ensivisiitti Humacissa. Tunnelmassa oli snobahtavuutta.

Mutta illalla kuplassa kylmä. Yhden alta keikkasi kipeästi penkki, toinen etsi pipoaan ja sormikkaitaan ja kolmas otti väärän repun.

Ei tänäänkään ajoissa nukkumaan. Vielä 352 megaa kuvia ladattavana.

2 kommenttia:

-GF- kirjoitti...

Sun Tzu sodankäynin taito on käsittääkseni vieläkin vahvasti japanilaisessa business elämässä käytössä...

Kuis se olikaan ? ohjaa, harhauta ja iske....sinnepäin ainakin. En ole lukenut, mutta nuolella ampumisen taito tuli vuosia sitten luettua..

Mika kirjoitti...

Sotaopeista kiinnostuneena muistelen lukeneeni, ja aika yleispäteviä sopivan väljiä oppeja siellä taisi olla sovellettavaksi monenlaiseen kisailuun.

Lukeminen itse saattoikin olla parempi tapa kuin kuunnella luentoa aiheesta Fingerporin yliopistolla.

Herrigelin ja nuolen tietä olen tankannut useastikin, peräti kiehtova teos. Samoin kuin Timo Klemolan Karate-do vaikken sen tapaisia lajeja ole edes harrastanut.