maanantai 2. syyskuuta 2013

Magistern ja ihminen siellä takana

Koululaisen silmin opettajat olivat ainakin vielä silloin auktoriteetteja, joiden pelottavuutta lempinimet ja (useimmiten kai) hyväntahtoinen pilkka yritti vähentää.

Silloin kun vielä noustiin tunnin aluksi seisomaan yksiosaisen pulpetin viereen ja opettaja saattoi korostaa sanojaan lyömällä karttakepin pirstaleiksi pöydänreunaan.

Vanhan matikanmaikan nekrologiin törmätessään ajattelee, että fasadien takana on saattanut olla mielenkiintoisia ihmisiäkin. Vaikka muistokirjoitusten kohteliaisuuslisän miinustaisikin.

Ja näyttää kuin vanha luokanvalvoja olisi omakustantanut muistelmat. Mutta lienevätkö niin epätylsät, että kannattaisi kysellä kustantajalta?

Videota löysin verkosta vain musanmaikasta. Muistaakseni luokka keräsi heille häälahjan, jonkinlaisen vaasin varmaankin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

elokuussa löysin hietsun hautausmaalta suomenopettajan haudan. hän oli pidetty ja arvostettu henkilö. oppilaat kiittelivät häntä motivoivaksi, iloiseksi ja innostavaksi, me lempioppilaat suorastaan loistavaksi. hän jaksoi nostaa kiinnostavia asioita tylsistäkin aiheista. hän vei meitä teatteriin, kutsui kotiin, mitä kukaan muu opettaja ei tehnyt. hän oli myös hyvin määrätietoinen ja halusi rehtorillekin sanoa viimeisen sanan. oikea rautarouva.

ps. unohduin selaamaan noita viisuja ja jäin koukkuun bucks fizzin kohdalla. mikä koregrafia!

http://youtu.be/fhq_Q1Ut8SQt. meri

Anonyymi kirjoitti...

anteeksi, väärä linkki. tässä uusi:

http://www.youtube.com/watch?v=FVvz7NA28CM

Mika kirjoitti...

Tietyn aikakauden Euroviisut ovat umpituttuja kuten Syksyn säveletkin. Silloin yhtenäiskulttuurin aikaan.

Sitten jossain vaiheessa kisat liukuivat tietoisuuden ulkopuolelle pulpahtaakseen hetkeksi pinnalle monsterimiesten myötä.

Ilmeisesti Euroviisuja järjestetään vielä sosiaalisesta mediasta päätellen lähinnä camp-henkisten ja sateenkaariväen iloksi.

Mika kirjoitti...

Oltiinkohan jossain keskikouluvuosina menossa kun ensi kerran todettiin jostakusta opettajasta, että on hän tiukka, mutta myös oikeudenmukainen ja osaava.

Jonkinlainen analyyttisyys oli kypsynyt johonkin vaiheeseen.