perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pillimehugate

Pori Jazz pakotettu mehukieltoon, otsikoi Yle Satakunta ja sai tietysti nettikansan raivoihinsa. Virkamiehet, byrokraatit, eivät anna enää viedä alueelle edes pillimehua tai Tuttelia.

Sen verran olen pykäliä eläissäni tavannut, että ihmettelin.

Päivän mittaan täsmentyikin, että julkinen valta ei missään vaiheessa ollut kieltänyt mehuja vaan Valvira on vuosi sitten Poliisihallitukselle lähettämässään kirjeessä muistuttanut Alkoholilain 58 §:stä ja painottanut käytännön yhdenmukaistamista eri poliisilaitosten alueilla.

Kielto viedä Pori Jazzin alueelle alkoholittomia juomia oli tapahtuman järjestäjän päätös. Valvonnan helpottamiseksi vai jotta kansa ostaisi juotavansa järjestäjältä, en tiedä.

Iltapäivällä festivaali pyörsikin päätöksensä, mutta tapahtuman johtaja käytti haastattelussa (vai tiedotteessa?) edelleen kovasti epämääräisiä ilmauksia löytyi vielä ratkaisu kalkkiviivoilla yhteisymmärrys viranomaisten kanssa ja viranomaisten täsmentynyt ohjeistus on meille helpottava tieto. Hiukan tuoksahtavat.

Asiasta utelioituneena laitoin eilen sähköpostia sekä Yle Satakunnalle että Valviralle. Yle ei ole vastannut, Valviralta tuli tänään vastaus, jossa vahvistettiin, että alkoholittomien juomien osalta asia ei heille mitenkään kuulu.

Oletan, että Ylen alkuperäisen uutisen kirjoittaja ei vain muistanut / oivaltanut kysyä keskeistä kysymystä:

Kuka pakotti ja miten mehukieltoon?
- - -
Alkoholi- ja anniskelukysymysten osalta riittää toki keskustelemista suomalaisen sääntelyn järkevyydestä.
- - - 
Myös Iltalehti täsmentää.
- - -
Pori Jazzin valppaus tarttua ilmiöön ja luvata tästä eteenpäin lipun ostajille pillimehu kaupan päälle oli kyllä loistava reagointi ja nostatti hymyn huulille.
- - -
Lue myös: Alkoholilaki - suomalainen klassikko

Ei kommentteja: